Twee oude scholen in Woensel worden sociale huurappartementen

Twee oude scholen in de wijk Woensel in Eindhoven gaan naar de grond of worden flink verbouwd. Ze moeten plaatsmaken voor vijftig sociale huurwoningen van corporatie Woonbedrijf. Het plan is om de eerste zeven woningen medio 2023 gereed te hebben. De oude school ’t Palet zal alleen de gevel behouden. De oude Pastoor van Arsschool blijft grotendeels zoals het is, maar ondergaat een grote verbouwing. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Op de plek waar nu ’t Palet staat komen 43 appartementen van corporatie Woonbedrijf. In het gebouw van de Pastoor van Arsschool komen zeven appartementen. Dit was voorheen een Pius X-kleuterschool en stamt uit de jaren 30. De authentieke gangen en trappenhuizen blijven zoveel mogelijk intact.

Appartementen Pastoor van Arsschool

In de Pastoor van Arsschool komen zes appartementen van 45 vierkante meter en één appartement van 60 vierkante meter. Het plan is om komende herfst met de bouw ervan te starten, zodat er in de zomer van 2023 mensen in kunnen.

Tussen de twee scholen in ligt een groot schoolplein. Dit wordt een gezamenlijke tuin, parkeerplaats en krijgt fietsbergingen. Er staan monumentale bomen op het plein die hun plekje behouden.

Door: Nationale Bouwgids / Johanne Levinsky