'Iedereen moet toegang kunnen krijgen tot een verantwoorde hypotheek'

Voor grote groepen Nederlanders wordt het lastiger om een hypotheek te krijgen. Een aantal hypotheekverstrekkers perkt de mogelijkheden voor maatwerk namelijk flink in, zo melden meerdere hypotheekadviseurs. Ook NHG is tegen het onverantwoord verruimen van de leennormen, maar vindt het ook belangrijk dat kwetsbare groepen toegang hebben tot een koopwoning. Dit meldt ANP Expert Support. 

 

"Daarom blijven wij ons inzetten om verantwoorde hypotheekfinanciering mogelijk te maken voor ondernemers, flexwerkers, duurhuurders en senioren tegen pensioenleeftijd. Met individueel maatwerk voorkomen we dat mensen in kwetsbare posities geen eigen woning meer kunnen kopen, zoals mensen die in scheiding liggen, die zelfstandig ondernemer zijn, die teruggaan in inkomen door pensioen of die op een andere manier niet passen in de standaard voorwaarden voor een hypotheekaanvraag", aldus Tamara Evers van NHG.

Pilot duurhuur

"Deze oplossingen creëren we in samenwerking met onze partners, bijvoorbeeld via de pilot duurhuur. Hierbij helpen we huurders, die al lange tijd hoge huurlasten kunnen dragen, aan een koopwoning."

Door: ANP