Vereniging Eigen Huis maakt zich zorgen over uitvoering steunpakket energiekosten

Het kabinet kondigde dinsdag een steunpakket aan om te voorkomen dat huishoudens hun energierekening niet meer kunnen betalen. Daarnaast moet een noodfonds voorkomen dat mensen bij betalingsachterstanden worden afgesloten van gas en elektra. Deze maatregelen zijn positief, maar kunnen niet verhinderen dat velen een onzekere winter tegemoet gaan, vindt Vereniging Eigen Huis. Dit meldt VEH. 

Het kabinet kondigt aan dat het prijsplafond snel wordt uitgewerkt. Vereniging Eigen Huis waarschuwt er voor specifieke groepen niet over het hoofd te zien. Zo hebben veel appartementen één gezamenlijke energieaansluiting via hun VvE. Ook woningen die zijn aangesloten op een warmtenet moeten in aanmerking komen voor het prijsplafond.

Isolatiemaatregelen niet voor iedereen te betalen

Mensen met een slecht geïsoleerde woning, een bescheiden inkomen en een hoge energierekening kunnen isolatiemaatregelen vaak niet betalen. Vereniging Eigen Huis pleit voor een versnelde aanpak zodat deze eigenaren nog deze winter hun verbruik zo snel mogelijk kunnen verminderen. Met bijvoorbeeld een isolatievoucher kunnen zij wel snel laagdrempelige maatregelen nemen. Vereniging Eigen Huis deed hiervoor al een oproep aan het kabinet.

Door: Nationale Bouwgids