Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Gemeenteraad snel aan de slag met nieuw plan woningbouw Rotterdam-Zuid

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 3 min
Partijen in de Rotterdamse gemeenteraad willen snel aan de slag met een nieuw bestemmingsplan voor Rotterdam-Zuid, waarin alsnog de bouw van duizenden huizen mogelijk wordt gemaakt. Woensdag vernietigde de Raad van State (RvS) het bestemmingsplan Feyenoord City waarin onder meer de bouw van woningen, infrastructuur en een nieuw Feyenoordstadion stonden getekend.

Coalitiepartij VVD noemt het "ongelooflijk jammer dat 4000 huishoudens nu nog langer moeten wachten op een woning". Door de uitspraak van de RvS "moeten we terug naar de tekentafel. Het is aan alle betrokken partijen om zo snel mogelijk nieuwe plannen te maken voor de woningbouw en ontwikkeling van Rotterdam-Zuid", zegt raadslid Diederik van Dommelen.

Keiharde tik op de vingers

"Deze uitspraak van de Raad van State voelt als een keiharde tik op de vingers", aldus de Rotterdamse PvdA. "We zullen opnieuw moeten beginnen en dat is voor de woningnood in Nederland een grote klap. Het college moet zo snel mogelijk nieuwe plannen maken voor woningbouw zonder nieuw stadion. En we roepen het Rijk op om geld beschikbaar te stellen zodat betaalbare woningen gebouwd kunnen worden."

Grote gevolgen

50Plus-raadslid Ellen Verkoelen heeft een debat aangevraagd over de ontstane situatie. "De uitspraak van de RvS heeft grote gevolgen voor Rotterdam. We willen daarover graag snel in gesprek met de wethouder," aldus Verkoelen. Wat haar betreft komt er een gemeentelijke enquête naar het proces rond de totstandkoming van het bestemmingsplan. "Hier moeten we toch met z'n allen van willen leren. Zoek dit tot op de bodem uit hoe dit zo fout heeft kunnen lopen en leer ervan in volgende grootschalige projecten. Vooral het gemeentebestuur die de belastingcenten van de inwoners beheert moet dit willen."

Door: ANP

01 juni '23 ( 6:08)

Interesse schaarse huurwoningen stijgt volgens woningplatform

Woningzoekers verdringen zich steeds meer rond de huurwoningen in de vrije sector die beschikbaar zijn, maakt woonplatform Pararius op uit eigen cijfers. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen per vrijkomende huurwoning gemiddeld 33 aanvragen voor een bezichtiging of informatie over een woning binnen, terwijl dat twee jaar eerder nog maar acht aanvragen waren. Volgens Pararius-directeur Jasper de Groot hangt die toename samen met een afname van het aantal beschikbare huurwoningen in grote steden.

31 mei '23 (11:38)

Meer omzet moederbedrijf Gamma en Karwei door duurzame klusser

Klussers die vanwege de hoge energieprijzen hun huis wilden isoleren, hebben gezorgd voor meer verkopen bij het moederbedrijf van doe-het-zelfwinkels Gamma en Karwei. Maar Intergamma, zoals dat moederbedrijf heet, had vorig jaar zelf weer last van gestegen inkoopprijzen van bouwmaterialen als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

30 mei '23 ( 9:55)

Meer energiezuinige woningen in Deventer gebouwd

Samen met woonbedrijf ieder1 gaat de gemeente Deventer het Ludgeruskwartier vernieuwen, inclusief de Roelandflatlocatie en omgeving. Daarvoor hebben beide organisaties een intentieovereenkomst getekend. Oude woningen worden vervangen door meer – energiezuinige – nieuwbouwwoningen en de openbare ruimte krijgt een nieuwe inrichting. Dat meldt de gemeente Deventer.

30 mei '23 ( 9:51)

Turbolocaties aangewezen in gemeente Lelystad

De gemeente Lelystad wil achterblijvende woningbouw aanpakken én meer inwoners. Daartoe heeft zij vier zogenoemde turbolocaties aangewezen. Daar worden binnenkort versneld verschillende typen woningen gebouwd. Dat meldt Omroep Flevoland. 

30 mei '23 ( 7:22)

Ondernemers nog steeds minder vertrouwen in industrie

Het vertrouwen van ondernemers in de industrie is in mei verder afgenomen. Dat komt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vooral doordat ondernemers minder positief waren over hun orderportefeuille. Ook over de verwachte productie in de komende drie maanden oordeelden ze minder positief en hun oordeel over de voorraden gereed product was eveneens negatiever.

29 mei '23 ( 8:53)

Pand aan De Heemstraat in Den Haag slachtoffer van ontploffing

Bij een pand aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

26 mei '23 (11:57)

Duurzame warmte: gemeente Groningen sluit intentieovereenkomst

Samen met het publieke warmtebedrijf WarmteStad en energiecoöperatie Grunneger Power heeft de gemeente Groningen een intentieovereenkomst ondertekend. Dankzij die samenwerking, die in elk geval tot 2030 duurt, zorgen deze drie partijen ervoor dat bewoners een centrale rol behouden in de overgang naar duurzame warmte. Daarover bericht de gemeente Groningen.

26 mei '23 (11:52)

Wethouder metselt gedenksteen voor start bouw 35 woningen in Oud-Beijerland

De eerste steen voor de 35 woningen van het project Ooststaete in Oud-Beijerland is dinsdag 23 mei 2023 gelegd. Wethouder Robin Heij legde deze steen in aanwezigheid van de kopers. Hij metselde een gedenksteen in de muur met daarop zijn naam. Daarover bericht de gemeente Hoeksche Waard.

26 mei '23 (11:48)

Inloop bijeenkomst over bouw appartementengebouw in Hardenberg

Najaar 2023 start de nieuwbouw van het eerste appartementengebouw in het Vechtzonegebied in Hardenberg. De woningen en appartementen in het nieuwbouwproject De Vechte worden door Van Wijnen gebouwd in opdracht van de gemeente Hardenberg en Vechtdal Woningen. Daarover bericht de gemeente Hardenberg.

25 mei '23 (13:59)

Handtekeningen onder overeenkomst voor bouw 81 appartementen in Schoonhoven

Wethouder Ria Boere heeft woensdag 17 mei 2023 namens de gemeente Krimpenerwaard haar handtekening gezet onder een anterieure overeenkomst met projectontwikkelaar Hedis Project B.V. Deze overeenkomst betreft de ontwikkeling van Nijverij en bevat de afspraken over de woningbouw en de openbare ruimte op het voormalige Dika-terrein in Schoonhoven. Dit meldt de gemeente Krimpenerwaard.