Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Rotterdam met partijen om tafel over toekomst Feyenoord City

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
Rotterdam zal de komende tijd overleggen met alle partijen uit het Feyenoord City-project om de toekomst van het stadsvernieuwingsproject te bespreken. Dat zei wethouder Chantal Zeegers van klimaat, bouwen en wonen donderdag tegen de gemeenteraad. Ze noemde de vernietiging van het bestemmingsplan vorige week door de Raad van State "een domper die hard is aangekomen op het gemeentehuis".

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, zet de stad als eerste in op de ontwikkeling van drie woningbouwprojecten in het plangebied. Het gaat om de zogenoemde plots nabij het Mallegatpark, de Colosseumweg en de Rosestraat in Rotterdam-Zuid. "Voor deze projecten moeten nieuwe bestemmingsplannen worden gemaakt, waardoor het nog onduidelijk is hoelang het gaat duren voordat de bouw kan beginnen", waarschuwde Zeegers.

De woningbouwplannen kunnen naar verwachting rekenen op een ruime meerderheid in de raad, omdat in de stad grote behoefte is aan nieuwe huizen. Het stadsbestuur gaat ervan uit dat er voorlopig geen nieuw stadion komt. Wat er met de gereserveerde ruimte gaat gebeuren, moeten wat betreft Zeegers de raad en het college ideeën uitwisselen.

Bouw woningen

In het bestemmingsplan voor Feyenoord City stonden de bouw van een kleine 4000 woningen, infrastructuur en een nieuw Feyenoordstadion gepland. Feyenoord zei eerder dit jaar al al dat een nieuw stadion voor de club nu en de komende jaren onhaalbaar is vanwege de te hoge kosten en de te kleine voordelen voor de club.

Feyenoord staat op het standpunt dat een nieuw stadion er alleen kan komen wanneer dat voor de club een financiële verbetering oplevert en dat de bouwkosten betaalbaar zijn. Feyenoord-voorzitter Dennis te Kloese sluit niet dat de club nog tien jaar in De Kuip zal spelen. De club overlegt met het stadion over een plan om de faciliteiten in De Kuip te verbeteren.

Door: ANP

30 mei '23 ( 9:55)

Meer energiezuinige woningen in Deventer gebouwd

Samen met woonbedrijf ieder1 gaat de gemeente Deventer het Ludgeruskwartier vernieuwen, inclusief de Roelandflatlocatie en omgeving. Daarvoor hebben beide organisaties een intentieovereenkomst getekend. Oude woningen worden vervangen door meer – energiezuinige – nieuwbouwwoningen en de openbare ruimte krijgt een nieuwe inrichting. Dat meldt de gemeente Deventer.

30 mei '23 ( 9:51)

Turbolocaties aangewezen in gemeente Lelystad

De gemeente Lelystad wil achterblijvende woningbouw aanpakken én meer inwoners. Daartoe heeft zij vier zogenoemde turbolocaties aangewezen. Daar worden binnenkort versneld verschillende typen woningen gebouwd. Dat meldt Omroep Flevoland. 

30 mei '23 ( 7:22)

Ondernemers nog steeds minder vertrouwen in industrie

Het vertrouwen van ondernemers in de industrie is in mei verder afgenomen. Dat komt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vooral doordat ondernemers minder positief waren over hun orderportefeuille. Ook over de verwachte productie in de komende drie maanden oordeelden ze minder positief en hun oordeel over de voorraden gereed product was eveneens negatiever.

29 mei '23 ( 8:53)

Pand aan De Heemstraat in Den Haag slachtoffer van ontploffing

Bij een pand aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

26 mei '23 (11:57)

Duurzame warmte: gemeente Groningen sluit intentieovereenkomst

Samen met het publieke warmtebedrijf WarmteStad en energiecoöperatie Grunneger Power heeft de gemeente Groningen een intentieovereenkomst ondertekend. Dankzij die samenwerking, die in elk geval tot 2030 duurt, zorgen deze drie partijen ervoor dat bewoners een centrale rol behouden in de overgang naar duurzame warmte. Daarover bericht de gemeente Groningen.

26 mei '23 (11:52)

Wethouder metselt gedenksteen voor start bouw 35 woningen in Oud-Beijerland

De eerste steen voor de 35 woningen van het project Ooststaete in Oud-Beijerland is dinsdag 23 mei 2023 gelegd. Wethouder Robin Heij legde deze steen in aanwezigheid van de kopers. Hij metselde een gedenksteen in de muur met daarop zijn naam. Daarover bericht de gemeente Hoeksche Waard.

26 mei '23 (11:48)

Inloop bijeenkomst over bouw appartementengebouw in Hardenberg

Najaar 2023 start de nieuwbouw van het eerste appartementengebouw in het Vechtzonegebied in Hardenberg. De woningen en appartementen in het nieuwbouwproject De Vechte worden door Van Wijnen gebouwd in opdracht van de gemeente Hardenberg en Vechtdal Woningen. Daarover bericht de gemeente Hardenberg.

25 mei '23 (13:59)

Handtekeningen onder overeenkomst voor bouw 81 appartementen in Schoonhoven

Wethouder Ria Boere heeft woensdag 17 mei 2023 namens de gemeente Krimpenerwaard haar handtekening gezet onder een anterieure overeenkomst met projectontwikkelaar Hedis Project B.V. Deze overeenkomst betreft de ontwikkeling van Nijverij en bevat de afspraken over de woningbouw en de openbare ruimte op het voormalige Dika-terrein in Schoonhoven. Dit meldt de gemeente Krimpenerwaard.

24 mei '23 (12:39)

Zonnepanelen veilig, problemen vaak door installatie

Huiseigenaren of ondernemers met zonnepanelen op hun dak hoeven zich niet per definitie meer zorgen te maken over de brandveiligheid. "Een zonnepaneel is in de basis best heel veilig. Het gaat er vooral om hoe ze zijn geïnstalleerd", verklaart Johan de Vries, adviseur Veilige Energietransitie van Brandweer Nederland.

22 mei '23 (12:54)

Ruim 90.000 woningen bijgebouwd vorig jaar, dip verwacht in 2024

Vorig jaar zijn er ruim 90.000 woningen bijgekomen, schrijft minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om bijna 75.000 die nieuw zijn gebouwd en ongeveer 15.000 panden die tot woning zijn getransformeerd. Toch is De Jonge nog niet optimistisch: de omstandigheden voor de woningbouw zijn slecht, en hij verwacht met name in 2024 een "dip" in de woningproductie. Voor 2030 wil het kabinet ruim 900.000 nieuwe woningen hebben gebouwd.