Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Randstad laat sollicitanten gamen in voorbereiding op nieuwe baan

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 3 min
Je toekomstige baan leren kennen door een game te spelen: dat is het plan van uitzendbureau Randstad, waarmee het hoopt meer mensen aan te kunnen trekken voor de krappe arbeidsmarkt. Mensen die op zoek zijn naar een baan kunnen bijvoorbeeld achter het stuur kruipen van een virtuele heftruck waarmee ze worden voorbereid op het halen van een heftruckcertificaat.

Naar eigen zeggen wil het uitzendbureau zo "een brug slaan tussen de 7,6 miljoen Nederlanders die dagelijks gamen en de wereld van werk". Volgens Randstad vraagt de krapte op de arbeidsmarkt om een andere aanpak. Zo is er momenteel een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs, elektriciens en heftruckchauffeurs. Door mensen te laten gamen hoopt Randstad een moeilijker te bereiken doelgroep aan te boren die wil solliciteren op onder meer deze functies.

Best Forklift Operator

Een van de initiatieven, ontwikkeld in samenwerking met gameontwikkelaar Gamedust, is een speciale versie van de game ‘Best Forklift Operator’. Door dit spel te spelen, doen mensen ervaring op met het besturen van een heftruck. Wanneer zij voldoende ervaring hebben opgedaan, kan een ‘examenlevel’ worden gespeeld. Maar daarmee zijn ze er nog niet, pas daarna kunnen ze opgaan voor een echt heftruckcertificaat.

Om mensen warm te maken voor de Randstad-games, gaat het uitzendbureau de games streamen op het onder gamers populaire videoplatform Twitch. Tijdens een live-sessie wordt een van de games gespeeld en wordt er gesproken met een vakinhoudelijke expert. Mochten kijkers interesse hebben, dan worden ze doorverwezen naar een van de vakopleidingen die ze kunnen volgen. "Vaak met baangarantie", aldus Randstad.

Door: ANP

05 september '23 ( 8:23)

Ruim vijfde huishoudens op woningmarkt mismatch volgens DNB

Veel woninghuurders zouden liever in een koophuis wonen en er zijn ook Nederlanders met een koophuis die eigenlijk graag zouden huren. Economen van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben uitgerekend dat er voor in totaal 1,8 miljoen huishoudens sprake is van een mismatch. Dat is meer dan een vijfde van het totaal aantal huishoudens.

15 augustus '23 (14:24)

Ruim 20.000 studentenkamers in de planning is maar derde van wat nodig is

Voor ruim een derde van het beoogde aantal studentenkamers dat tot 2030 nodig is, zijn plannen en voor het merendeel daarvan zijn ook bouwlocaties. Dat zegt Ardin Mourik, regisseur van het Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting. Het actieplan werd vorig jaar opgetuigd om de kamernood tegen te gaan. Deze week zijn veel introductieweken begonnen in universiteitssteden.

15 augustus '23 ( 8:38)

Hoge bouwkosten zorgen voor duurdere verzekering huis

Woonverzekeringen zijn fiks duurder geworden omdat de kosten in de bouw hard oplopen, waarschuwt prijsvergelijker Pricewise. Materialen voor de bouw zijn hard in prijs gestegen en ook de lonen voor bouwlieden gaan omhoog. Dat stuwt ook het totale bedrag dat nodig zou zijn om je huis in dezelfde staat opnieuw op te bouwen, en daarop baseren verzekeraars de premie voor een opstalverzekering.

28 juli '23 ( 8:23)

Meer huizen verkocht door bouwconcern Heijmans

Bouwconcern Heijmans heeft in het eerste deel van dit jaar weer wat meer huizen verkocht. De honderd jaar geleden opgerichte bouwer is dan ook niet al te pessimistisch over zijn vooruitzichten, ondanks de afkoeling van de woningmarkt en problemen in de bouwsector. Heijmans zag zijn orderportefeuille het afgelopen jaar ook wat voller raken.

26 juli '23 ( 9:31)

Het belang van een goede fundering

De fundering van een gebouw is van essentieel belang voor de stabiliteit en duurzaamheid ervan. Het vormt de basis waarop de rest van de constructie rust. Een solide fundering zorgt ervoor dat het gewicht van het gebouw gelijkmatig wordt verdeeld en bestand is tegen de belastingen waaraan het wordt blootgesteld.


24 juli '23 ( 6:08)

Na maanden prijsdaling huizenprijzen weer wat omhoog

De huizenprijzen zijn afgelopen maand weer wat gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kostten koopwoningen in juni 0,2 procent meer dan een maand eerder. De voorgaande vier maanden gingen de prijzen nog telkens omlaag.

20 juli '23 ( 6:08)

Gas en licht 630 euro duurder voor huishoudens

Gas en elektriciteit zijn nog altijd fiks duurder dan een jaar geleden, ondanks de dalende tarieven van leveranciers en compensatiemaatregelen van de overheid. Gemiddeld gaat het om een stijging van 37 procent, waarmee de jaarrekening 630 euro hoger zou uitvallen.

19 juli '23 (14:08)

Krimp bouwsector onaangenaam volgens Bouwend Nederland

De verwachte krimp in de bouw is "behoorlijk wrang in een periode waarin juist groei zou moeten zijn", zegt belangenbehartiger Ruben Heezen van Bouwend Nederland. Hij reageert op een woningrapport van ING waarin staat dat de Nederlandse bouw volgend jaar naar verwachting met 2,5 procent krimpt. Dat is de grootste achteruitgang sinds 2013.

19 juli '23 ( 6:08)

Volgend jaar grootste krimp sinds 2013 in de bouw verwacht

De Nederlandse bouw krimpt volgend jaar naar verwachting met 2,5 procent, de grootste achteruitgang sinds 2013. Dat staat in een rapport van ING over de bouwsector. Volgens de economen staat de bouw onder druk door de hogere rente, dalende huizenprijzen, een tekort aan bouwgrond en de stikstofkwestie.

13 juli '23 ( 9:22)

Explosie zorgt voor beschadiging portiekflat Amsterdam Nieuw-West

Een portiekflat aan de Burgemeester Fockstraat in Amsterdam Nieuw-West is in de nacht van woensdag op donderdag beschadigd geraakt door een explosie. Dit gebeurde rond 01.30 uur. Niemand raakte gewond en er is nog niemand aangehouden.