Normal_rss_entry-387988

Harrie Jekkers heeft na 32 jaar een nieuwe versie gemaakt van zijn hit De Straatnaambordjesblues. De nu 71-jarige cabaretier presenteerde het lied, waar hij een couplet aan toevoegde nu hij zijn eigen Haagse plein heeft, zondagavond in het programma Met het oog op morgen.

In De Straatnaambordjesblues stelt Jekkers zich de vraag waarom mensen eigenlijk een straat of plein naar zich vernoemd krijgen. Aan het slot van het lied verandert hij met een stift de naam van de Monseigneur Bekkerslaan, omdat hij vindt dat Bekkers (1908-1966) al lang genoeg zijn plein heeft gehad.

Jekkers heeft sinds dit weekend zijn eigen plein in Den Haag. Het plein voor de Koninklijke Schouwburg in het centrum is omgedoopt tot het Harrie Jekkersplein. De komiek en tekstschrijver krijgt dit eerbetoon omdat hij met zijn show Achter de duinen de afgelopen vier jaar meer dan 40.000 bezoekers trok in de schouwburg.

Eerste soloshow

Het liedje De Straatnaambordjesblues komt uit de eerste soloshow van Jekkers, Het Gelijk van de Koffietent. Hij nam het lied ook op voor het studioalbum De Man in de Wolken en zong het weer in de show Het Verhaal achter de Liedjes, die hij samen met zijn artistieke partner Koos Meinderts maakte.

De cabaretier stond afgelopen zomer nog in het theater met de voorstelling Achter de duinen die hij in 2018 maakte. In de show, zijn eerste solovoorstelling in ruim twee decennia, blikte Jekkers terug op zijn jeugd en zijn liefde voor de stad Den Haag. De voorstellingenreeks werd in 2020 doorkruist door coronalockdowns.

Door: ANP