Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

2.000 flexwoningen definitief gegund aan negen leveranciers

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
2.000 flexwoningen definitief gegund aan negen leveranciers
Op dinsdag 6 december heeft het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) na de voorlopige gunning op 15 november de opdracht voor 2.000 flexwoningen definitief gegund. De aanbesteding was in opdracht van de minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening om een versnelling aan te brengen in de realisatie van flexwoningen. De oplevering van de woningen vindt plaats in 2023 waarvan de eerste over ongeveer 3 maanden worden geplaatst. Dit meldt Rijksoverheid. 

Vandaag maakt het Rijksvastgoedbedrijf de definitieve gunning voor 2.000 flexwoningen bekend. Het RVB koppelt de woningen aan beschikbare locaties en verkoopt ze door aan verschillende woningcorporaties. De volgende leveranciers hebben vandaag bericht ontvangen: Daiwa House-Jan Snel, Hegeman Bouw & Infra, Klein Units Projecten, Peters Bouw en Onderhoud, Plegt-Vos Bouwgroep, Wagenbouw Bouwsystemen, Smart Life, Reboxd en De komende tijd wordt gebruikt om leveringsafspraken te maken tussen de leveranciers en corporaties.

Inmiddels is Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties, daarnaast een inkooptraject gestart voor nog eens minstens 8.000 flexwoningen. Woningcorporaties kopen deze flexwoningen in volgens een afgesproken standaard bij een aantal via een aanbesteding geselecteerde producenten.

Versnelling tijdelijke huisvesting

Het doel is om eind 2024 37.500 flex- en transformatiewoningen te realiseren. Dit om de lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen te verkleinen. Maar ook om te komen tot een flexibele schil in de wisselende vraag naar betaalbare huurwoningen.

Het Rijk biedt corporaties (financiële) ondersteuning om de versnelling te verwezenlijken. Op 6 december zijn de contouren van de financiële herplaatsingsgarantie bekend gemaakt. Daarin staat beschreven hoe gemeenten, corporaties en het Rijk zich maximaal inspannen om flexwoningen een tweede en eventueel derde locatie te geven.

Voor de Stimuleringsregeling Flex- en Transformatiewoningen is 100 miljoen euro beschikbaar. Daarvan is op 15 november 25 procent toebedeeld, het overige deel volgt nog dit jaar.  

Door: Nationale Bouwgids

09 juni '23 (14:45)

Nieuwe bouwplannen voor NDSM-werf

De bouwplannen voor de NDSM-werf in Amsterdam worden veranderd. Daartoe heeft het college van B en W besloten. Daar waren vrijesectorwoningen, sociale huurwoningen en een basisschool gepland. Er zullen nu middeldure huurwoningen worden gerealiseerd. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

08 juni '23 (12:53)

Huurprijs van corporatiewoningen stijgt met 2,4 procent

Huurders van corporatiewoningen betalen na 1 juli gemiddeld 2,4 procent meer huur, berekende de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes. Ongeveer 600.000 huurders krijgen een eenmalige korting omdat hun huren relatief hoog zijn en hun inkomens laag.

08 juni '23 (10:38)

Energietoeslag bereikt niet doelgroep zegt Woonbond

Veel mensen met een laag inkomen en een hoge energierekening maken geen aanspraak op de energietoeslag die gemeenten verstrekt hebben. Daarop wijst belangenorganisatie de Woonbond na honderden meldingen van huurders die door de staat van hun woning grote moeite hebben om op energiekosten te besparen.

07 juni '23 (11:14)

Kansen voor extra woningen en voorzieningen in Buitenveldert

Uit een verkenning door het dagelijks bestuur van het stadsdeel Zuid in Amsterdam blijkt dat er in Buitenveldert kansen zijn voor het realiseren van extra woningen en voorzieningen. De wijk kan zo deze eeuw uitgroeien tot een aantrekkelijk woon- en werkgebied. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

06 juni '23 ( 6:08)

Explosie bij woning in Rotterdam

Bij een portiek aan de Eric Kropstraat in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag even voor 03.45 uur een explosie geweest. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt bij de ontploffing in de wijk Feijenoord. Rond hetzelfde tijdstip hoorden buurtbewoners volgens de politie ook een knal bij een bedrijfspand in de Joost van Geelstraat, in de wijk Delfshaven. Daar brak een klein brandje uit, maar waren ook geen slachtoffers.

05 juni '23 (13:23)

Na brand zeker 20 appartementen onbewoonbaar in Amsterdam

Zeker twintig appartementen van het complex in Amsterdam waar dit weekend een grote brand was zijn mogelijk nog drie jaar onbewoonbaar, zegt een woordvoerder van Vesteda, de verhuurder en eigenaar van het appartementencomplex. Volgens hem zijn de meeste woningen op de bovenste drie verdiepingen uitgebrand. Die appartementen moeten worden hersteld.

05 juni '23 (12:08)

Voor het eerst minder energie uit biomassa dan zonnepanelen

In mei is voor het eerst meer energie geproduceerd door zonnepanelen dan uit biomassa. Dat was in Nederland nog nooit gebeurd, meldt energieopwek.nl, dat de duurzame energieproductie continu volgt. Van de totale hoeveelheid hernieuwbare energie die de afgelopen maand werd opgewekt, kwam 39 procent van zonnepanelen.

04 juni '23 ( 8:38)

Koninklijke erkenning voor bouwconcern Heijmans

Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

02 juni '23 (15:53)

Almere net op tijd met plan van aanpak voor huisvesting statushouders

De gemeente Almere heeft het plan van aanpak voor de huisvesting van statushouders net op tijd klaar. Vrijdag liep een ultimatum van de provincie Flevoland af. Volgens een woordvoerster van de gemeente heeft Almere de plannen om nog dit jaar zo'n 550 statushouders te huisvesten op de deadline-dag opgestuurd naar de provincie en de gemeenteraad.

01 juni '23 ( 6:08)

Interesse schaarse huurwoningen stijgt volgens woningplatform

Woningzoekers verdringen zich steeds meer rond de huurwoningen in de vrije sector die beschikbaar zijn, maakt woonplatform Pararius op uit eigen cijfers. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen per vrijkomende huurwoning gemiddeld 33 aanvragen voor een bezichtiging of informatie over een woning binnen, terwijl dat twee jaar eerder nog maar acht aanvragen waren. Volgens Pararius-directeur Jasper de Groot hangt die toename samen met een afname van het aantal beschikbare huurwoningen in grote steden.