Bouw 1.300 nieuwe woningen in Wijchen-West stap dichterbij

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
In Wijchen-West worden dertienhonderd nieuwe woningen gebouwd. Deze zijn bedoeld voor kleine huishoudens, gezinnen, starters en senioren. De gemeente Wijchen ontvangt 5,9 miljoen euro extra subsidie van de Rijksoverheid en de provincie Gelderland voor dit nieuwbouwproject. Dit bedrag komt boven op de 4,5 miljoen euro die vorige maand is toegezegd voor het regionale fietsnetwerk door de nieuwbouwwijk. Dit meldt de gemeente Wijchen. 

Een groot deel van de woningen bestaat uit sociale huurwoningen of krijgt een lager dan gemiddelde koopprijs. Op dit moment werkt de gemeente Wijchen aan het stedenbouwkundig plan. Dat vormt de basis voor het bestemmingsplan.

Eerste schop in de grond

Wethouder Geert Gerrits: "Voor dit nieuwbouwproject zijn in verhouding veel infrastructurele investeringen nodig. Dat komt door de ligging aan provinciale wegen met aansluitingen op de A326 en A50. Daarnaast wordt het gebied doorsneden door het spoor. Daarom zijn subsidies vanuit de Rijksoverheid en provincie hard nodig om de nieuwbouwwijk te kunnen realiseren. Fantastisch dat we nu ruim tien miljoen euro aan subsidies kunnen inzetten voor onze nieuwe wijk. Die eerste schop in de grond komt hiermee een grote stap dichterbij."

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres