Hbo-studenten bezoeken bouwbedrijven

Bijna driehonderd eerstejaarsstudenten van de hbo-opleiding Bouwkunde van Avans Hogeschool legden een projectbezoek af aan leden van Bouwend Nederland. Zij maakten bij deze bedrijven kennis met de dagelijkse bouwpraktijk. Daarbij kregen zij ook inzicht in de vele functies en mogelijkheden in de bouwsector. Dat meldt Bouwend Nederland.

Het bezoek was bedoeld om ook studenten met een achtergrond in het havo en vwo, die doorgaans nog geen stage hebben gelopen in deze sector, inzicht te geven in de praktijk. Daardoor kunnen zij voor de toekomst bewuste keuzes maken met betrekking tot een vervolgopleiding in de bouwsector.

Meest duurzame wijk

De Bouworiëntatiedagen maken deel uit van een kennismakingsprogramma dat is gericht op de veelzijdigheid en praktijk van de bouw. Tijdens het bezoek waren de studenten ook te gast bij Zwaluwe Bouw uit Terheijden. Dit bedrijf is bezig met de ontwikkeling van de meest duurzame wijk van het Noord-Brabantse dorp Drimmelen. In totaal doen circa twintig projecten mee aan de Bouworiëntatiedagen.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres