Normal_construction-2022-11-10-18-01-32-utc

De komende jaren worden 850 nieuwe woningen gebouwd in de wijk Marslanden in Hardenberg. Deze huizen worden gerealiseerd aan de oost- en noordkant van de bestaande woningen. Ook kan de wijk straks rekenen op hockeyvelden en een nieuw schoolgebouw. Dit meldt de gemeente Hardenberg.

De gemeente Hardenberg werkt bij de ontwikkeling van Marslanden samen met ontwikkelaar Roosdom Tijhuis. Wethouder Martijn Breukelman: "In de komende jaren willen we zorgen voor zo’n vierhonderd nieuwe woningen per jaar. Daarvoor maken we plannen voor woningbouw in alle kernen. Ook de wijk Marslanden wordt de komende jaren verder uitgebreid. Er ligt nu een plan voor de bouw van 850 woningen in de deelgebieden Ydenhoogte, Leehoogte en De Velden."

Betaalbare koopwoningen

Eerst wordt gebouwd in het deelgebied Ydenhoogte. Dat ligt ten oosten van de bestaande woningen, tussen deelgebied De Cirkel en de Eugenboersdijk. Hier is plek voor 261 woningen. Het gaat om verschillende typen woningen voor verschillende doelgroepen. Er komen vooral betaalbare koopwoningen. Naast Ydenhoogte ligt het gebied Leehoogte. Daar is plek voor 224 woningen. Aan de noordkant van Marslanden I ligt het gebied De Velden, met plek voor 369 woningen.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres