Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

In Culemborg is de bouw van 55 sociale huurappartementen gestart

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
In Culemborg is de bouw van 55 sociale huurappartementen gestart
Vanaf 9 januari is R&R Bouw begonnen met de verbouwing van het kantoorpand Panta Rhei in Culemborg. De bestemming voor het pand zijn 55 sociale huurappartementen. Dit is in opdracht van KleurrijkWonen en is ontwikkeld door Clave Vastgoed. Dit meldt de Culemborgse Courant.

In de duurzame en milieuvriendelijke wijk Eva Lanxmeer is in 2004 het pand gebouwd voor de kantoren van Panta Rhei. Door een grote vraag aan sociale huurwoningen heeft Clave Vastgoed een plan opgesteld waarmee het kantoorpand wordt omgebouwd tot een appartementencomplex met 55 woningen voor sociale huurders. Het project is aangekocht door KleurrijkWonen, die tevens de appartementen gaat verhuren.

Comfortabel en betaalbaar wonen

De oplevering van het appartementencomplex staat gepland medio 2024. Het gebouw gaat ruimte bieden voor 55 huishoudens. In het pand worden comfort, betaalbaarheid en duurzaamheid voorop gesteld. Daarnaast is het vlakbij het NS station gelegen. Tijdens de verbouwing wordt de oorspronkelijke uitstraling zoveel mogelijk behouden. Daarentegen worden er wel balkons toegevoegd, waardoor het herkenbaar is dat het gaat om een woongebouw.

De ontwikkelmanager van KleurrijkWonen vindt het geweldig dat ze op deze centrale plek in Culemborg een appartementencomplex met betaalbare woningen en een goede bereikbaarheid aan hun woningvoorraad kunnen toevoegen.

Niet alleen KleurrijkWonen is enthousiast over de bouw. De directeur van Clave Vastgoed, Tijmen Hamerslag, geeft aan dat hij erg trots is op de samenwerking met KleurrijkWonen en het realiseren van het complex.

Toezeggingen later dit jaar

Belanghebbenden kunnen momenteel nog niet reageren op de woningen. De toewijzing van de appartementen zal later dit jaar plaatsvinden via www.woongaard.com. Om in aanmerking te komen met een woning moet met hier ingeschreven staan als woningzoekende.

Door: Nationale Bouwgids

04 december '23 ( 9:18)

Aanschaf zonnepanelen sneller terugverdiend door prijsdaling

Doordat de prijs van zonnepanelen het afgelopen jaar flink is gedaald, kan de aanschaf inmiddels in zes jaar worden terugverdiend. Dat meldt Milieu Centraal op basis van berekeningen met cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de voorlichtingsorganisatie kost een set van tien panelen inclusief installatie en omvormer nu nog 5000 euro; dat was begin dit jaar 7500 euro.

22 november '23 ( 6:03)

Koopwoningen in oktober gemiddeld 0,7 procent duurder

Koopwoningen zijn in oktober weer duurder geworden in vergelijking met de voorgaande maand. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de prijzen voor huizen gemiddeld 0,7 procent. Na een daling van de huizenprijzen vorig jaar lijkt de markt zich te herstellen.

16 november '23 ( 6:03)

Laagste omzetgroei voor woningbouwers sinds eind 2020

Bouwers van woningen en andere gebouwen hadden van juli tot en met september te maken met de laagste omzetgroei sinds het laatste kwartaal van 2020. Economen voorspellen al langer dat de bouwsector de komende tijd zal krimpen, onder andere door de hogere rentes, kostenstijgingen en gebrek aan geschikte bouwgrond.

09 november '23 (13:32)

Met aanpassing middenhuurwet is hogere huur mogelijk in nieuwbouw

Woonminister Hugo de Jonge past zijn wet voor regulering van de middenhuur aan, na een groot aantal reacties op zijn wetsvoorstel. Ontwikkelaars die de komende twee jaar voor dat segment bouwen, mogen 10 procent meer huur vragen gedurende de komende tien jaar.

08 november '23 ( 8:32)

6 procent Nederlandse huishoudens heeft energiecontract boven prijsplafond

Zo'n 6 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een elektriciteits- en gascontract met prijzen boven het prijsplafond. Het is voor deze huishoudens bijna altijd voordelig om een ander contract af te sluiten, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

08 november '23 ( 8:03)

'Gevolgen klimaatverandering inprijzen in waardebepaling woning'

De gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme hitte en hevige neerslag, zouden ingeprijsd moeten worden in de waardebepaling van woningen. Daarvoor pleit de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het gaat dan om schade aan funderingen als gevolg van droogte, maar ook om overstromingsschade. Volgens de toezichthouder is het belangrijk dat het bewustzijn over deze risico's groter wordt.

03 november '23 (11:17)

'Zonder nieuw overheidsbeleid loopt huizentekort verder op'

Het huizentekort in Nederland dreigt verder op te lopen als er niet snel nieuw overheidsbeleid komt. De afgelopen jaren is zwaar ingezet op subsidies, maar die zijn volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) maar beperkt effectief. Zonder extra maatregelen zakt de nieuwbouw van woningen op de korte termijn waarschijnlijk verder in, voorziet het kennisinstituut in een nieuwe studie.

03 november '23 (11:02)

Brabantse VVD wil woningnood aanpakken met bouw van geheel nieuw dorp

De provinciale fractie van de VVD in Noord-Brabant heeft een ambitieus plan om de woningnood aan te pakken. Fractievoorzitter Roel Gremmen stelde tijdens de bespreking van de begroting voor 2024 voor om ergens in de provincie een heel nieuw dorp te laten verrijzen.

02 november '23 ( 8:32)

Minder woningen verkocht door bouwconcern BAM

Bouwconcern BAM heeft het afgelopen kwartaal 863 woningen in Nederland verkocht. Dat zijn er aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 1103 woningen van de hand gingen. Daarmee worden de moeilijke omstandigheden op de nieuwbouwmarkt opnieuw zichtbaar in de cijfers van Nederlands grootste bouwbedrijf.

01 november '23 (11:31)

Woningzoekenden kunnen zich op nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten

Woningzoekenden kunnen zich voortaan op een nieuw digitaal platform inschrijven voor nieuwbouwprojecten. Op de woensdag gelanceerde website nieuwbouw.nl is de meest actuele informatie van nieuwbouwwoningen te vinden die te koop of te huur worden aangeboden of binnenkort op de markt komen.