Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

In Culemborg is de bouw van 55 sociale huurappartementen gestart

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
In Culemborg is de bouw van 55 sociale huurappartementen gestart
Vanaf 9 januari is R&R Bouw begonnen met de verbouwing van het kantoorpand Panta Rhei in Culemborg. De bestemming voor het pand zijn 55 sociale huurappartementen. Dit is in opdracht van KleurrijkWonen en is ontwikkeld door Clave Vastgoed. Dit meldt de Culemborgse Courant.

In de duurzame en milieuvriendelijke wijk Eva Lanxmeer is in 2004 het pand gebouwd voor de kantoren van Panta Rhei. Door een grote vraag aan sociale huurwoningen heeft Clave Vastgoed een plan opgesteld waarmee het kantoorpand wordt omgebouwd tot een appartementencomplex met 55 woningen voor sociale huurders. Het project is aangekocht door KleurrijkWonen, die tevens de appartementen gaat verhuren.

Comfortabel en betaalbaar wonen

De oplevering van het appartementencomplex staat gepland medio 2024. Het gebouw gaat ruimte bieden voor 55 huishoudens. In het pand worden comfort, betaalbaarheid en duurzaamheid voorop gesteld. Daarnaast is het vlakbij het NS station gelegen. Tijdens de verbouwing wordt de oorspronkelijke uitstraling zoveel mogelijk behouden. Daarentegen worden er wel balkons toegevoegd, waardoor het herkenbaar is dat het gaat om een woongebouw.

De ontwikkelmanager van KleurrijkWonen vindt het geweldig dat ze op deze centrale plek in Culemborg een appartementencomplex met betaalbare woningen en een goede bereikbaarheid aan hun woningvoorraad kunnen toevoegen.

Niet alleen KleurrijkWonen is enthousiast over de bouw. De directeur van Clave Vastgoed, Tijmen Hamerslag, geeft aan dat hij erg trots is op de samenwerking met KleurrijkWonen en het realiseren van het complex.

Toezeggingen later dit jaar

Belanghebbenden kunnen momenteel nog niet reageren op de woningen. De toewijzing van de appartementen zal later dit jaar plaatsvinden via www.woongaard.com. Om in aanmerking te komen met een woning moet met hier ingeschreven staan als woningzoekende.

Door: Nationale Bouwgids

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.

01 mei '24 ( 8:18)

Aantal starters dat hypotheek aanvraagt in 5 jaar niet zo hoog geweest

Het aantal starters dat in april een hypotheek heeft aangevraagd is in vijf jaar niet zo hoog geweest, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Zo'n 14.500 starters vroegen vorige maand een hypotheek aan, in april vorig jaar deden nog geen 12.000 starters dit.

17 april '24 (11:19)

Weggezakte bouwkraan Leusden dreigt op woningen te vallen

Een weggezakte bouwkraan van 25 meter hoog, dreigt in Leusden op woningen te vallen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. De kraan staat in de straat Waarden. Twintig woningen zijn ontruimd.

16 april '24 ( 9:23)

Kopers op woningmarkt zien toename in onderlinge concurrentie

De concurrentie onder woningzoekers is het afgelopen kwartaal sterk toegenomen, meldt huizensite Funda. De toename in concurrentie heeft invloed op hoe kopers de zoektocht naar een nieuwe woning ervaren. Het aantal kopers dat vindt dat dit een goed moment is om een woning te kopen bleef gelijk aan vorig kwartaal, maar het aantal kopers dat gelooft dat het over zes maanden een goed moment is om een woning te kopen nam af.

11 april '24 (12:34)

Meer goedkopere nieuwbouw helpt niet om woningtekort op lange termijn op te lossen

Een grotere aanwas van goedkopere nieuwbouwwoningen helpt niet om het woningtekort op de lange termijn op te lossen. Dat zegt Chris van Zantwijk, vicevoorzitter van de vakgroep wonen van makelaarsorganisatie NVM. Volgens hem moet er juist meer gebouwd worden voor de doorstroming op de woningmarkt en dat betekent ook het bouwen van meer woningen boven de betaalbaarheidsgrens, die nu op 390.000 euro ligt.

11 april '24 (12:21)

Wachtende doorstromers remmen aanbod huizenmarkt

Dat nu minder huizen te koop worden gezet op de krappe woningmarkt, komt mede doordat vier op de vijf doorstromers eerst een huis kopen voordat ze hun woning in de verkoop doen, zegt Lana Gerssen, voorzitter van de NVM-vakgroep Wonen. "Daardoor zijn er minder woningen op de markt en blijft de doorstroming heel erg beperkt", zegt ze.