Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

In Culemborg is de bouw van 55 sociale huurappartementen gestart

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
In Culemborg is de bouw van 55 sociale huurappartementen gestart
Vanaf 9 januari is R&R Bouw begonnen met de verbouwing van het kantoorpand Panta Rhei in Culemborg. De bestemming voor het pand zijn 55 sociale huurappartementen. Dit is in opdracht van KleurrijkWonen en is ontwikkeld door Clave Vastgoed. Dit meldt de Culemborgse Courant.

In de duurzame en milieuvriendelijke wijk Eva Lanxmeer is in 2004 het pand gebouwd voor de kantoren van Panta Rhei. Door een grote vraag aan sociale huurwoningen heeft Clave Vastgoed een plan opgesteld waarmee het kantoorpand wordt omgebouwd tot een appartementencomplex met 55 woningen voor sociale huurders. Het project is aangekocht door KleurrijkWonen, die tevens de appartementen gaat verhuren.

Comfortabel en betaalbaar wonen

De oplevering van het appartementencomplex staat gepland medio 2024. Het gebouw gaat ruimte bieden voor 55 huishoudens. In het pand worden comfort, betaalbaarheid en duurzaamheid voorop gesteld. Daarnaast is het vlakbij het NS station gelegen. Tijdens de verbouwing wordt de oorspronkelijke uitstraling zoveel mogelijk behouden. Daarentegen worden er wel balkons toegevoegd, waardoor het herkenbaar is dat het gaat om een woongebouw.

De ontwikkelmanager van KleurrijkWonen vindt het geweldig dat ze op deze centrale plek in Culemborg een appartementencomplex met betaalbare woningen en een goede bereikbaarheid aan hun woningvoorraad kunnen toevoegen.

Niet alleen KleurrijkWonen is enthousiast over de bouw. De directeur van Clave Vastgoed, Tijmen Hamerslag, geeft aan dat hij erg trots is op de samenwerking met KleurrijkWonen en het realiseren van het complex.

Toezeggingen later dit jaar

Belanghebbenden kunnen momenteel nog niet reageren op de woningen. De toewijzing van de appartementen zal later dit jaar plaatsvinden via www.woongaard.com. Om in aanmerking te komen met een woning moet met hier ingeschreven staan als woningzoekende.

Door: Nationale Bouwgids

01 juni '23 ( 6:08)

Interesse schaarse huurwoningen stijgt volgens woningplatform

Woningzoekers verdringen zich steeds meer rond de huurwoningen in de vrije sector die beschikbaar zijn, maakt woonplatform Pararius op uit eigen cijfers. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen per vrijkomende huurwoning gemiddeld 33 aanvragen voor een bezichtiging of informatie over een woning binnen, terwijl dat twee jaar eerder nog maar acht aanvragen waren. Volgens Pararius-directeur Jasper de Groot hangt die toename samen met een afname van het aantal beschikbare huurwoningen in grote steden.

31 mei '23 (11:38)

Meer omzet moederbedrijf Gamma en Karwei door duurzame klusser

Klussers die vanwege de hoge energieprijzen hun huis wilden isoleren, hebben gezorgd voor meer verkopen bij het moederbedrijf van doe-het-zelfwinkels Gamma en Karwei. Maar Intergamma, zoals dat moederbedrijf heet, had vorig jaar zelf weer last van gestegen inkoopprijzen van bouwmaterialen als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

30 mei '23 ( 9:55)

Meer energiezuinige woningen in Deventer gebouwd

Samen met woonbedrijf ieder1 gaat de gemeente Deventer het Ludgeruskwartier vernieuwen, inclusief de Roelandflatlocatie en omgeving. Daarvoor hebben beide organisaties een intentieovereenkomst getekend. Oude woningen worden vervangen door meer – energiezuinige – nieuwbouwwoningen en de openbare ruimte krijgt een nieuwe inrichting. Dat meldt de gemeente Deventer.

30 mei '23 ( 9:51)

Turbolocaties aangewezen in gemeente Lelystad

De gemeente Lelystad wil achterblijvende woningbouw aanpakken én meer inwoners. Daartoe heeft zij vier zogenoemde turbolocaties aangewezen. Daar worden binnenkort versneld verschillende typen woningen gebouwd. Dat meldt Omroep Flevoland. 

30 mei '23 ( 7:22)

Ondernemers nog steeds minder vertrouwen in industrie

Het vertrouwen van ondernemers in de industrie is in mei verder afgenomen. Dat komt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vooral doordat ondernemers minder positief waren over hun orderportefeuille. Ook over de verwachte productie in de komende drie maanden oordeelden ze minder positief en hun oordeel over de voorraden gereed product was eveneens negatiever.

29 mei '23 ( 8:53)

Pand aan De Heemstraat in Den Haag slachtoffer van ontploffing

Bij een pand aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

26 mei '23 (11:57)

Duurzame warmte: gemeente Groningen sluit intentieovereenkomst

Samen met het publieke warmtebedrijf WarmteStad en energiecoöperatie Grunneger Power heeft de gemeente Groningen een intentieovereenkomst ondertekend. Dankzij die samenwerking, die in elk geval tot 2030 duurt, zorgen deze drie partijen ervoor dat bewoners een centrale rol behouden in de overgang naar duurzame warmte. Daarover bericht de gemeente Groningen.

26 mei '23 (11:52)

Wethouder metselt gedenksteen voor start bouw 35 woningen in Oud-Beijerland

De eerste steen voor de 35 woningen van het project Ooststaete in Oud-Beijerland is dinsdag 23 mei 2023 gelegd. Wethouder Robin Heij legde deze steen in aanwezigheid van de kopers. Hij metselde een gedenksteen in de muur met daarop zijn naam. Daarover bericht de gemeente Hoeksche Waard.

26 mei '23 (11:48)

Inloop bijeenkomst over bouw appartementengebouw in Hardenberg

Najaar 2023 start de nieuwbouw van het eerste appartementengebouw in het Vechtzonegebied in Hardenberg. De woningen en appartementen in het nieuwbouwproject De Vechte worden door Van Wijnen gebouwd in opdracht van de gemeente Hardenberg en Vechtdal Woningen. Daarover bericht de gemeente Hardenberg.

25 mei '23 (13:59)

Handtekeningen onder overeenkomst voor bouw 81 appartementen in Schoonhoven

Wethouder Ria Boere heeft woensdag 17 mei 2023 namens de gemeente Krimpenerwaard haar handtekening gezet onder een anterieure overeenkomst met projectontwikkelaar Hedis Project B.V. Deze overeenkomst betreft de ontwikkeling van Nijverij en bevat de afspraken over de woningbouw en de openbare ruimte op het voormalige Dika-terrein in Schoonhoven. Dit meldt de gemeente Krimpenerwaard.