Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bouwers BAM en Heijmans hard omhoog op Damrak

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
Bouwers BAM en Heijmans hard omhoog op Damrak
Bouwbedrijf BAM heeft donderdag een koerssprong gemaakt van bijna 6 procent op het Damrak. Beleggers doken op het aandeel nadat bekend werd dat aandeelhouders weer winst uitgekeerd krijgen, na een jarenlange periode zonder dividend. De winst is volgens de bouwer uit Bunnik op niveau en er is ook nog voldoende werk voor de boeg. Branchegenoot Heijmans kon meeprofiteren van het goede nieuws en werd zelfs 6,5 procent hoger gezet.

Bij de grote fondsen in Amsterdam viel speciaalchemieconcern DSM op met een 5,3 procent hogere koers. Ook dit bedrijf publiceerde gunstige kwartaalresultaten. Mede hierdoor eindigde de AEX, de belangrijkste index in Amsterdam, 0,3 procent hoger op 771,69 punten.

De MidKap steeg 1 procent tot 1036,54 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 1 procent. Beleggers kregen donderdag een stroom, voornamelijk meevallende, kwartaalcijfers te verwerken. Ook verzekeraar NN (plus 1,8 procent) steeg, na de publicatie van zijn halfjaarcijfers. Dataleverancier RELX (plus 1,2 procent) kon ook op bijval rekenen na het nieuws dat de winst en omzet waren toegenomen.

Arcadis

In de MidKap moest Arcadis 0,7 procent inleveren, ondanks de groei die het bedrijf afgelopen jaar doormaakte. Het advies- en ingenieursbureau zag de omzet en het bedrijfsresultaat flink stijgen, onder andere door de vele investeringen in schonere energiebronnen en -systemen. Daarbij heeft het bedrijf ook een recordhoeveelheid werk op de plank liggen.

Biotechnoloog Pharming maakte een duikeling van bijna 10 procent na het bericht dat het Europees Geneesmiddelenbureau langer de tijd neemt voor zijn oordeel over het middel leniolisib voor de behandeling van patiënten met een zeldzame aandoening aan het immuunsysteem.

De euro was 1,0674 dollar waard bij het slot van de beurzen, vrijwel onveranderd vergeleken met een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd een fractie goedkoper op 78,52 dollar. Brent-olie zakte 0,1 procent in prijs tot 85,26 dollar per vat.

Door: ANP

09 juni '23 (14:45)

Nieuwe bouwplannen voor NDSM-werf

De bouwplannen voor de NDSM-werf in Amsterdam worden veranderd. Daartoe heeft het college van B en W besloten. Daar waren vrijesectorwoningen, sociale huurwoningen en een basisschool gepland. Er zullen nu middeldure huurwoningen worden gerealiseerd. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

08 juni '23 (12:53)

Huurprijs van corporatiewoningen stijgt met 2,4 procent

Huurders van corporatiewoningen betalen na 1 juli gemiddeld 2,4 procent meer huur, berekende de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes. Ongeveer 600.000 huurders krijgen een eenmalige korting omdat hun huren relatief hoog zijn en hun inkomens laag.

08 juni '23 (10:38)

Energietoeslag bereikt niet doelgroep zegt Woonbond

Veel mensen met een laag inkomen en een hoge energierekening maken geen aanspraak op de energietoeslag die gemeenten verstrekt hebben. Daarop wijst belangenorganisatie de Woonbond na honderden meldingen van huurders die door de staat van hun woning grote moeite hebben om op energiekosten te besparen.

07 juni '23 (11:14)

Kansen voor extra woningen en voorzieningen in Buitenveldert

Uit een verkenning door het dagelijks bestuur van het stadsdeel Zuid in Amsterdam blijkt dat er in Buitenveldert kansen zijn voor het realiseren van extra woningen en voorzieningen. De wijk kan zo deze eeuw uitgroeien tot een aantrekkelijk woon- en werkgebied. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

06 juni '23 ( 6:08)

Explosie bij woning in Rotterdam

Bij een portiek aan de Eric Kropstraat in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag even voor 03.45 uur een explosie geweest. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt bij de ontploffing in de wijk Feijenoord. Rond hetzelfde tijdstip hoorden buurtbewoners volgens de politie ook een knal bij een bedrijfspand in de Joost van Geelstraat, in de wijk Delfshaven. Daar brak een klein brandje uit, maar waren ook geen slachtoffers.

05 juni '23 (13:23)

Na brand zeker 20 appartementen onbewoonbaar in Amsterdam

Zeker twintig appartementen van het complex in Amsterdam waar dit weekend een grote brand was zijn mogelijk nog drie jaar onbewoonbaar, zegt een woordvoerder van Vesteda, de verhuurder en eigenaar van het appartementencomplex. Volgens hem zijn de meeste woningen op de bovenste drie verdiepingen uitgebrand. Die appartementen moeten worden hersteld.

05 juni '23 (12:08)

Voor het eerst minder energie uit biomassa dan zonnepanelen

In mei is voor het eerst meer energie geproduceerd door zonnepanelen dan uit biomassa. Dat was in Nederland nog nooit gebeurd, meldt energieopwek.nl, dat de duurzame energieproductie continu volgt. Van de totale hoeveelheid hernieuwbare energie die de afgelopen maand werd opgewekt, kwam 39 procent van zonnepanelen.

04 juni '23 ( 8:38)

Koninklijke erkenning voor bouwconcern Heijmans

Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

02 juni '23 (15:53)

Almere net op tijd met plan van aanpak voor huisvesting statushouders

De gemeente Almere heeft het plan van aanpak voor de huisvesting van statushouders net op tijd klaar. Vrijdag liep een ultimatum van de provincie Flevoland af. Volgens een woordvoerster van de gemeente heeft Almere de plannen om nog dit jaar zo'n 550 statushouders te huisvesten op de deadline-dag opgestuurd naar de provincie en de gemeenteraad.

01 juni '23 ( 6:08)

Interesse schaarse huurwoningen stijgt volgens woningplatform

Woningzoekers verdringen zich steeds meer rond de huurwoningen in de vrije sector die beschikbaar zijn, maakt woonplatform Pararius op uit eigen cijfers. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen per vrijkomende huurwoning gemiddeld 33 aanvragen voor een bezichtiging of informatie over een woning binnen, terwijl dat twee jaar eerder nog maar acht aanvragen waren. Volgens Pararius-directeur Jasper de Groot hangt die toename samen met een afname van het aantal beschikbare huurwoningen in grote steden.