Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bijeenkomst over bouw nieuw appartementengebouw in Zoetermeer

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 3 min
In het Van Aalstpark, aan de rand van Palenstein, in Zoetermeer wil woningcorporatie De Goede Woning een nieuw appartementengebouw realiseren. Samen met bewoners, omwonenden en andere belangstellenden wil de gemeente Zoetermeer in gesprek gaan over wensen en ideeën wat betreft de nieuwbouw. Dat meldt de gemeente Zoetermeer.

De gemeente Zoetermeer en woningcorporatie De Goede Woning organiseren op dinsdag 21 februari 2023 samen een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst start om 19.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in het CKC aan de Leidsewallen 80 in Zoetermeer. Bewoners en omwonenden van het Van Aalstpark zijn hiervoor via een brief uitgenodigd. Maar ook wie geen brief heeft gekregen en belangstelling heeft is welkom.

In de wijk blijven wonen

Naast het Van Aalstpark staat de Jacob du Meeflat, een flat van woningcorporatie De Goede Woning die toe is aan vernieuwing. De Goede Woning zal het gebouw over enkele jaren moeten opknappen of moeten slopen en opnieuw bouwen. Het gebouw opknappen als de huurders er wonen zorgt langdurig voor veel overlast. De Goede Woning stelt voor om naast de Jacob du Meeflat in het Van Aalstpark een nieuw appartementengebouw te bouwen. De huurders van de Jacob du Meeflat kunnen dan naar het nieuwe gebouw verhuizen en in de wijk blijven wonen.

Minder woningnood

Ook wil De Goede Woning door nieuwe woningen te bouwen de woningnood verminderen. Met de bouw van een nieuw appartementengebouw ziet de gemeente Zoetermeer kansen om het Van Aalstpark op te knappen. Ook heeft de gemeente ideeën voor een fietspad door het Van Aalstpark.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres
 

09 juni '23 (14:45)

Nieuwe bouwplannen voor NDSM-werf

De bouwplannen voor de NDSM-werf in Amsterdam worden veranderd. Daartoe heeft het college van B en W besloten. Daar waren vrijesectorwoningen, sociale huurwoningen en een basisschool gepland. Er zullen nu middeldure huurwoningen worden gerealiseerd. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

08 juni '23 (12:53)

Huurprijs van corporatiewoningen stijgt met 2,4 procent

Huurders van corporatiewoningen betalen na 1 juli gemiddeld 2,4 procent meer huur, berekende de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes. Ongeveer 600.000 huurders krijgen een eenmalige korting omdat hun huren relatief hoog zijn en hun inkomens laag.

08 juni '23 (10:38)

Energietoeslag bereikt niet doelgroep zegt Woonbond

Veel mensen met een laag inkomen en een hoge energierekening maken geen aanspraak op de energietoeslag die gemeenten verstrekt hebben. Daarop wijst belangenorganisatie de Woonbond na honderden meldingen van huurders die door de staat van hun woning grote moeite hebben om op energiekosten te besparen.

07 juni '23 (11:14)

Kansen voor extra woningen en voorzieningen in Buitenveldert

Uit een verkenning door het dagelijks bestuur van het stadsdeel Zuid in Amsterdam blijkt dat er in Buitenveldert kansen zijn voor het realiseren van extra woningen en voorzieningen. De wijk kan zo deze eeuw uitgroeien tot een aantrekkelijk woon- en werkgebied. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

06 juni '23 ( 6:08)

Explosie bij woning in Rotterdam

Bij een portiek aan de Eric Kropstraat in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag even voor 03.45 uur een explosie geweest. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt bij de ontploffing in de wijk Feijenoord. Rond hetzelfde tijdstip hoorden buurtbewoners volgens de politie ook een knal bij een bedrijfspand in de Joost van Geelstraat, in de wijk Delfshaven. Daar brak een klein brandje uit, maar waren ook geen slachtoffers.

05 juni '23 (13:23)

Na brand zeker 20 appartementen onbewoonbaar in Amsterdam

Zeker twintig appartementen van het complex in Amsterdam waar dit weekend een grote brand was zijn mogelijk nog drie jaar onbewoonbaar, zegt een woordvoerder van Vesteda, de verhuurder en eigenaar van het appartementencomplex. Volgens hem zijn de meeste woningen op de bovenste drie verdiepingen uitgebrand. Die appartementen moeten worden hersteld.

05 juni '23 (12:08)

Voor het eerst minder energie uit biomassa dan zonnepanelen

In mei is voor het eerst meer energie geproduceerd door zonnepanelen dan uit biomassa. Dat was in Nederland nog nooit gebeurd, meldt energieopwek.nl, dat de duurzame energieproductie continu volgt. Van de totale hoeveelheid hernieuwbare energie die de afgelopen maand werd opgewekt, kwam 39 procent van zonnepanelen.

04 juni '23 ( 8:38)

Koninklijke erkenning voor bouwconcern Heijmans

Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

02 juni '23 (15:53)

Almere net op tijd met plan van aanpak voor huisvesting statushouders

De gemeente Almere heeft het plan van aanpak voor de huisvesting van statushouders net op tijd klaar. Vrijdag liep een ultimatum van de provincie Flevoland af. Volgens een woordvoerster van de gemeente heeft Almere de plannen om nog dit jaar zo'n 550 statushouders te huisvesten op de deadline-dag opgestuurd naar de provincie en de gemeenteraad.

01 juni '23 ( 6:08)

Interesse schaarse huurwoningen stijgt volgens woningplatform

Woningzoekers verdringen zich steeds meer rond de huurwoningen in de vrije sector die beschikbaar zijn, maakt woonplatform Pararius op uit eigen cijfers. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen per vrijkomende huurwoning gemiddeld 33 aanvragen voor een bezichtiging of informatie over een woning binnen, terwijl dat twee jaar eerder nog maar acht aanvragen waren. Volgens Pararius-directeur Jasper de Groot hangt die toename samen met een afname van het aantal beschikbare huurwoningen in grote steden.