Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Starterslening Zwartewaterland nu voor woningen tot 328.000 euro

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
De starterslening voor starters op de woningmarkt is in Zwartewaterland vanaf nu beschikbaar voor woningen tot 328.000 euro. Tot dusver lag de maximum koopprijs op 230.000 euro. “Dat bedrag stelden we vast in mei 2020. Sindsdien zijn de prijzen van koopwoningen flink gestegen. Met deze aanpassing ondersteunen we meer jonge Zwartewaterlanders die een woning zoeken”, zegt wethouder Jan van der Poel. Dit meldt gemeente Zwartewaterland. 

Gemeente Zwartewaterland werkt al jarenlang met een starterslening. Die biedt starters meer mogelijkheden voor de financiering van een woning. Zij kunnen daarmee het verschil tussen hun maximale hypotheekbedrag en de aankoopprijs financieren. De hoogte van de lening is maximaal 20 procent van de totale koopsom van een woning. 

Budget beschikbaar

Met de verhoging van het maximale bedrag tot 328.000 euro sluit Zwartewaterland aan bij de gemiddelde waarde van buurgemeenten. Sinds de laatste aanpassing stegen de huizenprijzen met een derde. “Nu komt weer een grotere groep starters in aanmerking voor de lening. We hebben nog budget beschikbaar. Bovendien verwachten we dat al verstrekte leningen de komende jaren worden afgelost. Dat geld komt dan ook weer beschikbaar voor nieuwe leningen”, zegt Van der Poel.

Meer mogelijkheden in de nieuwbouw

De raad wil ook de werking van de starterslening voor nieuwbouw verruimen. Nu geldt de eis dat leners een huurwoning moeten achterlaten in Zwartewaterland. Meestal gaat het om een sociale huurwoning. Maar er zijn ook starters die direct vanuit hun ouderlijk huis een woning willen kopen of die buiten de gemeente wonen omdat ze in Zwartewaterland geen huis konden vinden. Die groepen vielen buiten de boot, maar komen nu ook voor de starterslening in aanmerking. De eis van economische of sociale binding blijft bestaan.

Kijk voor het aanvragen van een starterslening op www.zwartewaterland.nl/starterslening.

Door: Nationale Bouwgids

01 juni '23 ( 6:08)

Interesse schaarse huurwoningen stijgt volgens woningplatform

Woningzoekers verdringen zich steeds meer rond de huurwoningen in de vrije sector die beschikbaar zijn, maakt woonplatform Pararius op uit eigen cijfers. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen per vrijkomende huurwoning gemiddeld 33 aanvragen voor een bezichtiging of informatie over een woning binnen, terwijl dat twee jaar eerder nog maar acht aanvragen waren. Volgens Pararius-directeur Jasper de Groot hangt die toename samen met een afname van het aantal beschikbare huurwoningen in grote steden.

31 mei '23 (11:38)

Meer omzet moederbedrijf Gamma en Karwei door duurzame klusser

Klussers die vanwege de hoge energieprijzen hun huis wilden isoleren, hebben gezorgd voor meer verkopen bij het moederbedrijf van doe-het-zelfwinkels Gamma en Karwei. Maar Intergamma, zoals dat moederbedrijf heet, had vorig jaar zelf weer last van gestegen inkoopprijzen van bouwmaterialen als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

30 mei '23 ( 9:55)

Meer energiezuinige woningen in Deventer gebouwd

Samen met woonbedrijf ieder1 gaat de gemeente Deventer het Ludgeruskwartier vernieuwen, inclusief de Roelandflatlocatie en omgeving. Daarvoor hebben beide organisaties een intentieovereenkomst getekend. Oude woningen worden vervangen door meer – energiezuinige – nieuwbouwwoningen en de openbare ruimte krijgt een nieuwe inrichting. Dat meldt de gemeente Deventer.

30 mei '23 ( 9:51)

Turbolocaties aangewezen in gemeente Lelystad

De gemeente Lelystad wil achterblijvende woningbouw aanpakken én meer inwoners. Daartoe heeft zij vier zogenoemde turbolocaties aangewezen. Daar worden binnenkort versneld verschillende typen woningen gebouwd. Dat meldt Omroep Flevoland. 

30 mei '23 ( 7:22)

Ondernemers nog steeds minder vertrouwen in industrie

Het vertrouwen van ondernemers in de industrie is in mei verder afgenomen. Dat komt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vooral doordat ondernemers minder positief waren over hun orderportefeuille. Ook over de verwachte productie in de komende drie maanden oordeelden ze minder positief en hun oordeel over de voorraden gereed product was eveneens negatiever.

29 mei '23 ( 8:53)

Pand aan De Heemstraat in Den Haag slachtoffer van ontploffing

Bij een pand aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

26 mei '23 (11:57)

Duurzame warmte: gemeente Groningen sluit intentieovereenkomst

Samen met het publieke warmtebedrijf WarmteStad en energiecoöperatie Grunneger Power heeft de gemeente Groningen een intentieovereenkomst ondertekend. Dankzij die samenwerking, die in elk geval tot 2030 duurt, zorgen deze drie partijen ervoor dat bewoners een centrale rol behouden in de overgang naar duurzame warmte. Daarover bericht de gemeente Groningen.

26 mei '23 (11:52)

Wethouder metselt gedenksteen voor start bouw 35 woningen in Oud-Beijerland

De eerste steen voor de 35 woningen van het project Ooststaete in Oud-Beijerland is dinsdag 23 mei 2023 gelegd. Wethouder Robin Heij legde deze steen in aanwezigheid van de kopers. Hij metselde een gedenksteen in de muur met daarop zijn naam. Daarover bericht de gemeente Hoeksche Waard.

26 mei '23 (11:48)

Inloop bijeenkomst over bouw appartementengebouw in Hardenberg

Najaar 2023 start de nieuwbouw van het eerste appartementengebouw in het Vechtzonegebied in Hardenberg. De woningen en appartementen in het nieuwbouwproject De Vechte worden door Van Wijnen gebouwd in opdracht van de gemeente Hardenberg en Vechtdal Woningen. Daarover bericht de gemeente Hardenberg.

25 mei '23 (13:59)

Handtekeningen onder overeenkomst voor bouw 81 appartementen in Schoonhoven

Wethouder Ria Boere heeft woensdag 17 mei 2023 namens de gemeente Krimpenerwaard haar handtekening gezet onder een anterieure overeenkomst met projectontwikkelaar Hedis Project B.V. Deze overeenkomst betreft de ontwikkeling van Nijverij en bevat de afspraken over de woningbouw en de openbare ruimte op het voormalige Dika-terrein in Schoonhoven. Dit meldt de gemeente Krimpenerwaard.