Normal_5546

GRONINGEN (Novum) - Een Gronings advocatenkantoor gaat namens woningbouwcorporaties een claim van honderden miljoenen euro's indienen bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Dat bevestigt advocaat Pieter Huitema van de De Haan Advocaten en Notarissen donderdag. De NAM wordt aansprakelijk gesteld voor de waardevermindering van onroerend goed als gevolg van aardbevingen door gaswinning.

Een exact onderzoek naar de waardedaling is nog niet uitgevoerd, maar het advocatenkantoor sprak met deskundigen die schatten dat zo'n tienduizend corporatiewoningen gemiddeld twintigduizend euro in waarde zijn gedaald.

De claim wordt naar verwachting eind deze maand naar de NAM gestuurd. Vooralsnog doet het advocatenkantoor dat namens twee corporaties, maar mogelijk loopt dat op tot zeven of acht corporaties.

Het Groningse advocatenkantoor maakte vorige week al bekend de NAM namens particuliere gedupeerden aansprakelijk te stellen voor geleden schade. Bij minimaal honderd aanmeldingen wordt een stichting opgericht. Tot nu toe meldden veertig gedupeerden zich. Over twee weken organiseert het advocatenkantoor een informatiebijeenkomst in een café in Loppersum.

Mogelijk wordt de staat eveneens aansprakelijk gesteld, liet het advocatenkantoor eerder weten. Die mogelijkheid wordt nog onderzocht, aldus Huitema.