Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Start De Nieuwe Singel in De Engk

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Het braakliggende terrein aan de David van Bourgondiëweg in Wijk bij Duurstede wordt omgetoverd tot een mooi, eigentijds woongebied, de Nieuwe Singel. Gedeputeerde Ralph de Vries en wethouder Jan Burger gaven vrijdag 10 januari om 15:00 uur het startsein voor de bouw van de eerste 7 van de in totaal 19 woningen, verdeeld over 3 woonblokken.

"Eén van de grootste uitdagingen op het gebied van herontwikkeling en woningbouw in de gemeente Wijk bij Duurstede is zonder twijfel de wijk De Engk", zegt wethouder Jan Burger. "De eerste na-oorlogse wijk van onze gemeente wordt opgeknapt. Er is al heel veel gebeurd en De Nieuwe Singel is een onderdeel van het herontwikkelingsplan", aldus Jan Burger.

Gedeputeerde Ralph de Vries: "Weer een mooi voorbeeld van binnenstedelijk bouwen: projecten waarbij de beschikbare ruimte optimaal wordt gebruikt. De Nieuwe Singel is ook duurzaam; we maken gebruik van bestaande voorzieningen en duurzame bouwtechnieken. In de provincie Utrecht bouwen we graag aan krachtige dorpen en steden. Die kracht zien we in Wijk bij Duurstede waar ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid elkaar positief versterken."

Bouwplan De Nieuwe Singel
Ouwehand Bouw gaat de woningen bouwen. Door het toepassen van een speciale bouwtechniek staat het casco van de woningen er binnen enkele weken. Op de bouwlocatie aan de David van Bourgondiëweg komen 19 ultramoderne, gezellige woningen: 13 singelwoningen, direct aan het water en 6 herenhuizen vlak om de hoek. Singelwoningen aan het water, omdat de David van Bourgondiëweg geen weg blijft, maar een watergang wordt. Een watergang van zo’n 4 meter breed, met glooiende, groene oevers en een trottoir aan beide kanten.

Planning
Op 25 november 2013 startte het project met de sloop van de school en het weghalen van het schoolplein en het trottoir. Daarna is de locatie verder bouwrijp gemaakt: er is riolering aangelegd en er is een puinverharding aangebracht.

Op korte termijn staat er nog meer te gebeuren:
* In februari 2014 start fase 2 van het nieuwbouwplan Steenstraat met de sloop van de twee oude appartementencomplexen.
* De aanleg van de watergang in de David van Bourgondiëweg start in de nazomer van 2014.
* De herinrichting van de Gansfortstraat, Ruisdaelstraat en de openbare ruimte tussen de nieuwbouw van het Ewoud & Elisabeth Gasthuis en de Ruisdaelhof worden in 2015 uitgevoerd.
 

© Nationale Bouwgids

26 juni '24 ( 7:19)

'Huurprijzen woningcorporaties stijgen gemiddeld 5,1 procent'

DEN HAAG (ANP) - De huren van woningen van woningcorporaties gaan op 1 juli gemiddeld met 5,1 procent omhoog, meldt de vereniging van woningcorporaties Aedes. De prijsstijging ligt net iets onder de wettelijk toegestane huurverhoging van 5,3 procent. Volgens de vereniging stijgen de huren gemiddeld 0,7 procent minder dan de gemiddelde loonstijging van 5,8 procent in 2023.

25 juni '24 (16:18)

Senaat kiest met aannemen huurwet terecht voor huurder, aldus Woonbond

De Eerste Kamer stelt het belang van huurders en woningzoekenden terecht boven dat van verhuurders door de wet aan te nemen die de huren in de middensector en de sociale huursector omlaag moet brengen. Dit vindt de Woonbond, de belangenbehartiger voor huurders.

03 juni '24 ( 8:30)

Woningbouw versnellen in Noord-Holland: provincie trekt 76 miljoen uit

Noord-Holland wil dat er over zeven jaar 191.000 nieuwe woningen in de provincie zijn gebouwd en trekt daar 76,4 miljoen euro voor uit. "Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

28 mei '24 (13:19)

Meer huizen in vrije sector krijgen nieuwe eigenaar en huurder

Ín de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen verhuurd, melden de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Het aantal woningen met een nieuwe eigenaar en nieuwe huurder is ruim 12 procent gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De huurprijzen zijn licht gedaald, met 0,6 procent.

23 mei '24 (10:18)

Ook bij fors aardgasverbruik kan Europa zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie. Door de oorlog in Oekraïne heeft Europa de import van gas uit Rusland al sterk verlaagd. Maar nog steeds voorziet Rusland in ongeveer 14 procent van de Europese gasvraag, aldus de onderzoekers. Vooral landen als Oostenrijk en Hongarije zijn nog erg afhankelijk van Russisch gas.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.