Normal_zonneboiler-300x199

Op 21 januari jongstleden is het energiebespaarfonds van start gegaan. Het energiebespaarfonds is tot stand gekomen door een samenwerking van het rijk, de Rabobank en de ASN bank. Dit fonds is er voor particulieren die tegen een aantrekkelijke rente een lening willen afsluiten om energiebesparende maatregelen aan de woning uit te voeren.

Omdat er in veel appartementencomplexen nog veel te verbeteren is op het gebied van energiebesparende maatregelen is het volgens Minister Blok van Wonen en Rijksdienst zonde dat het fonds enkel voor particulieren toegankelijk is. Hij vindt dan ook dat het fonds ook voor vve's toegankelijk zou moeten zijn.

Om in aanmerking te komen voor een lening moet dus voldaan worden aan de eis om een energiebesparende maatregel uit te voeren aan de woning. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht de installatie van een zonneboiler systeem, verbeterde isolatie, gevelpanelen, zonnepanelen, isolerende deuren en kozijnen.

Voor meer informatie over het energiefonds kunt u de website http://www.ikinvesteerslim.nl/ bekijken, op deze website kan ook de aanvraag voor een lening gedaan worden.