Logo_bam_corp

(Novum/ABM FN) - BAM heeft woensdag wederom een gevoelige tik gekregen op de Amsterdamse beurs na een negatief rapport van analisten. Het bouwbedrijf koerste kort na het middaguur meer dan veertien procent lager op 1,85 euro. Tankopslagbedrijf Vopak en Heineken stonden daarentegen op ruime winst na het publiceren van hun resultaten over het eerste halfjaar.

 

De scherpe koersdaling van BAM volgt op een vertrouwelijk rapport van zakenbank Kempen & Co. Analisten van de bank vrezen dat er na de recente afwaardering meer tegenslagen volgen en adviseren daarom het aandeel van de bouwer te verkopen. Kempen denkt dat de koers zich richting een prijs van 0,50 euro beweegt en noemt BAM daarom een 'tijdbom'.

Waar het bouwbedrijf diep in het rood eindigde, staat Vopak halverwege de dag juist op een winst van meer dan zestien procent. De cijfers van het tankopslagbedrijf waren min of meer in lijn met wat analisten hadden verwacht. De hogere winstverwachting voor dit jaar stemt beleggers echter positief.

Ook het aandeel van Heineken was populair bij beleggers. De bierbrouwer overtrof de verwachtingen van analisten, wat het concern een winst van ruim zeven procent opleverde. De minder negatieve toekomstverwachtingen waren eveneens aanleiding voor enthousiasme.