Logo_heijmans-logo-wit-460x250

(Novum) - Heijmans heeft een 'mager' eerste halfjaar achter de rug, dat eindigde met een nettoverlies van acht miljoen euro. Dat resultaat is voor topman Bert van der Els allerminst bevredigend, zo stelt hij woensdag in een toelichting op de tweede kwartaalcijfers. "Het moet gewoon beter", aldus de bestuursvoorzitter van het bouwbedrijf.

 

Het verlies van Heijmans is groter dan in de eerste zes maanden van vorig jaar, toen het beursgenoteerde concern na afdracht van belasting vijf miljoen euro tekort kwam. Wel put Van der Els enige hoop uit de groeiende orderportefeuille. Waar Heijmans vorig jaar nog voor 1,6 miljard euro aan werk op de plank had liggen, is dat nu 2,3 miljard.

Die orderportefeuille is echter vooral hoopgevend voor de toekomst. De daadwerkelijke inkomsten van Heijmans in de eerste zes maanden daalden bijna met tien procent naar 823 miljoen euro. Onder meer de Nederlandse wegenbouwtak presteerde minder dan een jaar geleden. Wel nam de verkoop van nieuwe woningen toe ten opzichte van vorig jaar.

Voor de komende tijd verwacht topman Van der Els een beter resultaat, mede vanwege de procesverbeteringen die bij het bedrijf worden doorgevoerd. "Deze koers zetten we onverminderd voort", zo stelt de bestuursvoorzitter. "We zien perspectief in de sterke ontwikkeling van de orderportefeuille over de gehele linie en een steeds steviger herstel van de woningmarkt."