Normal_fnv

(Novum) - Kabinet, coalitiepartijen VVD en PvdA en oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP moeten alles op alles zetten om het aantal banen volgend jaar te laten groeien. Dat stelt voorzitter Ton Heerts van vakcentrale FNV maandag in een oproep aan de partijen die momenteel over de begroting van volgend jaar onderhandelen.

 

De vakcentrale wil dat 'werk' centraal komt te staan in 2015 omdat bezuinigen achterhaald is. "Wij roepen de politiek op om oren en ogen te openen voor de oproep van onder meer de Europese Centrale Bank om juist te investeren in betere koopkracht en echte banen. Zo helpen we onze economie er weer bovenop", aldus Heerts.

"Broos herstel kan alleen worden vastgehouden als er meer mensen aan het werk komen en de koopkracht van mensen weer gaat groeien", vervolgt Heerts. Hij wijst de onderhandelende partijen op het banenplan dat de vakcentrale deze zomer presenteerde. "Naast het schrappen van de doorgeschoten bezuinigingen in de zorg zou het kabinet extra moeten investeren in de bouwsector."

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) maakte eerder op de dag bekend dat de onderhandelingen met de coalitie- en oppositiepartijen nog deze week kunnen worden afgerond. Op het koopkrachtplaatje wilde hij echter niet ingaan. RTL Nieuws wist te melden dat door de maatregelen in de nieuwe begroting de koopkracht voor de Nederlander er volgend jaar met gemiddeld 0,25 procent op vooruit gaat.