Normal_tecnische_groothandel

(Novum) - Werknemers in de technische groothandel moeten nog even wachten op een nieuwe cao. Onderhandelingen tussen FNV Bondgenoten en werkgeversvereniging WTG zijn dinsdag een dag na de hervatting gestrand. Beide partijen verwijten elkaar een 'starre houding'. CNV Dienstenbond en De Unie praten wel verder met de werkgevers.

 

De hoogte van de lonen bleek opnieuw het breekpunt in de gesprekken tussen WTG en FNV. FNV wil twee procent meer loon voor de ongeveer 45 duizend werknemers in de sector afdwingen. Werkgeversvereniging WTG wil niet verder gaan dan 1,1 procent. In januari kwamen de partijen ook al niet tot een akkoord over lonen.

FNV Bondgenoten vindt het loonbod 'onacceptabel' omdat de werknemers volgens de bond 'al tijden geen verhoging hebben gekregen'. Ook in eerdere onderhandelingen stuitte de bond naar eigen zeggen al op de 'starre houding' van de werkgevers. Bondgenoten overweegt actie te gaan voeren.

De WTG laakt eveneens de 'starre houding' van Bondgenoten. Volgens de werkgevers ondermijnt de bond constructief overleg door individuele bedrijven te bestoken met acties. De andere twee bonden, CNV Dienstenbond en De Unie, willen wel praten en hebben volgens de werkgevers 'meer oog voor de economische realiteit'.

Wat voor acties er nu op touw worden gezet, moet nog bepaald worden door de leden van Bondgenoten. De cao geldt voor ongeveer 2700 bedrijven in de sector. WTG praat volgende week verder met de bonden die nog wel willen praten.