Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwbouw XL & Verbouw XL: Bouwen aan een toekomst

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
22, 23, 24 november 2014 MartiniPlaza GroningenNieuwbouw/Verbouw XL tovert MartiniPlaza in Groningen van vrijdag 21 tot en met zondag 23 november 2014 om tot dé ontmoetingsplaats voor (ver)bouwend Noord-Nederland. Waar de één gaat voor het onbeschreven blad van een nieuwbouwwoning, kiest de ander juist voor een verbouwing van het bestaande optrekje. Nieuwbouw/Verbouw XL bedient beide facetten met verve.

Verbouw XL – het verbouwen van morgen
De consument wil vernieuwing. Een geheel nieuw onderkomen biedt uitkomst. Consumenten kiezen echter ook massaal voor een verbetering van het bestaande optrekje. Hier komt het item ‘verbouw’ in beeld. Van stuc- en schilderwerk, zonnepanelen en veiligheidssystemen tot en met vernieuwing van de tuin, keuken of badkamer. Verbouw XL biedt legio mogelijkheden voor verbetering aan huis. Binnen een kwestie van tijd heeft de consument een totaaloverzicht van bedrijven die kunnen helpen met de te maken keuzes.

Nieuwbouw XL – het onbeschreven blad van een nieuwbouwwoning.
Kiezen voor een nieuwbouwwoning betekent een keuze voor een woning die helemaal eigen is. Een nieuwbouwwoning geeft meer (zelfgecreëerde)waarde, biedt de consument als geen ander de mogelijkheid een eigen sfeer neer te zetten en ook fijn: alles is nieuw. De stad Groningen en omstreken laat de consument graag haar eigen sfeer bepalen. De regio biedt daarom een divers nieuwbouwaanbod geschikt voor ieder gewenste leefsituatie. Nieuwbouw XL herbergt deze pareltjes in de omgeving. Eenvoudig, binnen no-time is de consument op de hoogte van de nieuwbouwprojecten.  Maar vooral simpel, vragen kunnen immers meteen worden gesteld.

Info
Openingstijden NieuwBouw XL NieuwBouw XL
Vrijdag 21 november: 13:00 – 18:00 uur
Zaterdag 22 / zondag 22 november:  10:00 – 17:00 uur

Gratis entree

Locatie
MartiniPlaza
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen

- MartiniPlaza is rolstoelvriendelijk
- Honden zijn niet toegestaan

NieuwBouw XL wordt in samenwerking met gemeentes, makelaars en projectontwikkelaars in en om de provincie Groningen georganiseerd.

© Nationale Bouwgids

26 juni '24 ( 7:19)

'Huurprijzen woningcorporaties stijgen gemiddeld 5,1 procent'

DEN HAAG (ANP) - De huren van woningen van woningcorporaties gaan op 1 juli gemiddeld met 5,1 procent omhoog, meldt de vereniging van woningcorporaties Aedes. De prijsstijging ligt net iets onder de wettelijk toegestane huurverhoging van 5,3 procent. Volgens de vereniging stijgen de huren gemiddeld 0,7 procent minder dan de gemiddelde loonstijging van 5,8 procent in 2023.

25 juni '24 (16:18)

Senaat kiest met aannemen huurwet terecht voor huurder, aldus Woonbond

De Eerste Kamer stelt het belang van huurders en woningzoekenden terecht boven dat van verhuurders door de wet aan te nemen die de huren in de middensector en de sociale huursector omlaag moet brengen. Dit vindt de Woonbond, de belangenbehartiger voor huurders.

03 juni '24 ( 8:30)

Woningbouw versnellen in Noord-Holland: provincie trekt 76 miljoen uit

Noord-Holland wil dat er over zeven jaar 191.000 nieuwe woningen in de provincie zijn gebouwd en trekt daar 76,4 miljoen euro voor uit. "Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

28 mei '24 (13:19)

Meer huizen in vrije sector krijgen nieuwe eigenaar en huurder

Ín de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen verhuurd, melden de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Het aantal woningen met een nieuwe eigenaar en nieuwe huurder is ruim 12 procent gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De huurprijzen zijn licht gedaald, met 0,6 procent.

23 mei '24 (10:18)

Ook bij fors aardgasverbruik kan Europa zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie. Door de oorlog in Oekraïne heeft Europa de import van gas uit Rusland al sterk verlaagd. Maar nog steeds voorziet Rusland in ongeveer 14 procent van de Europese gasvraag, aldus de onderzoekers. Vooral landen als Oostenrijk en Hongarije zijn nog erg afhankelijk van Russisch gas.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.