Normal_bouwvakker_bouw_bouwpersoneel

Er is veel animo voor de nieuwe pensioenregeling voor zelfstandigen die in de maak is. Een op de tien zzp’ers in de bouw weet nu al zeker dat hij via deze collectieve regeling gaat sparen voor zijn oude dag. Nog eens 53 procent weet het vrijwel zeker. Dat blijkt uit een enquête van APG-Loyalis, de beheerder van het nieuwe pensioenfonds. Dat beeld is onder zzp'ers in andere sectoren hetzelfde.

De helft van de zpp’ers in de bouw wil jaarlijks tussen de 500 en 2000 euro inleggen. Een kwart kiest voor een bedrag tussen de 2000 en 4000 euro. Dat is minder dan het gemiddelde dat alle geïnteresseerde zzp’ers denken te gaan sparen. Dat is namelijk 4200 euro.

Ook schilders willen vrije pensioenkeuze
Zelfstandige schilders zijn verplicht aangesloten bij het pensioenfonds voor schilders BPF. Maar net als andere zzp’ers willen ook zzp-schilders zelf uitmaken of en hoe zij voor hun pensioen sparen. Dat blijkt uit een enquête die Zelfstandigen Bouw heeft gehouden onder zowel leden als niet-leden die als zelfstandig schilder werken. Het wordt dus tijd dat er een einde komt aan die verplichte deelname aan BPF.

© Nationale Bouwgids