Normal_aardbeving_groningen_kaart

Het epicentrum van de aardbeving van 30 september in Groningen was bij Ten Boer. op ongeveer tien kilometer van de stad. Dat melde het KNMI. Datzelfde instituut heeft nu stilletjes het epicentrum verplaatst naar net ten Noordoosten van de Stad.

Vandaag blijkt namelijk op de aardbevingskaart van het KNMI dat het epicentrum aan de rand van Lewenborg lag. Echt op de grens van de stad. Dat is heel wat anders dan wat eerst werd gemeld. En het bevreemdt Sikkom dat deze toch wezenlijke verplaatsing van het epicentrum met erg stille trom wordt doorgevoerd.

KNMI zwijgt over epicentrum
Spelen hier grotere belangen? Mag de waarheid niet op de dialoogtafel? Wordt het onder het tapijt gemoffeld dat de stad niet schuurt tegen het risicogebied, maar dankzij de verplaatsingen van de gasboringen in hartje risicogebied ligt met alle gevolgen van dien?

Het handelen van het KNMI roept in ieder geval meer vragen op dan het antwoorden geeft. Het epicentrum is met ongeveer een kilometer naar het Zuiden getrokken. Dit naar aanleiding van nieuwe data die ze verwerkt hebben. De exacte locatie van het epicentrum is nog niet helemaal nauwkeurig. Volgens de woordvoerder zit er ongeveer een kilometer speling in.