Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwbouwproject Heerlijk Houtingen in Hoogvliet officieel van start

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km

ROTTERDAM - Donderdag 22 december ging de bouw van het nieuwbouwproject Heerlijk Houtingen officieel van start.

Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening Rotterdam), Yvonne Bekker (portefeuillehouder ruimtelijke Ordening deelgemeente Hoogvliet) en Monique Nijenhuis (bedrijfsdirecteur Vestia Rotterdam Hoogvliet) beklommen de heistelling en ontstaken daarna het vuurwerk.

Met dit project bouwt Vestia het grootste woningbouwproject van Rotterdam dit jaar. En dat in een tijd waarin bouwen niet vanzelfsprekend is. De feestelijke bouwstart werd druk bezocht. Voor de toekomstige bewoners is zo'n bouwstart een mijlpaal.

Omwonenden verheugen zich op een mooie, nieuwe wijk en hopen uiteraard dat de bouwoverlast zo minimaal mogelijk is. Vestia Rotterdam Hoogvliet is er trots op dat het gelukt is om een plan te ontwikkelen voor de doelgroep die aangewezen is op de middeldure huurwoningen waar juist zo'n behoefte aan is.

De plannen voor de woonomgeving hebben, in nauw overleg met omwonenden, vorm gekregen.

Heerlijk Houtingen
De nieuwe wijk Heerlijk Houtingen bestaat uit 200 huur- en koopwoningen, appartementen en eengezinswoningen. Een nieuwe buurt in een bestaande, levendige en groene wijk te midden van alle voorzieningen.

Op deze plaats, waar eerst nog 324 portiekwoningen stonden, wordt nu in hoog tempo gewerkt aan Heerlijk Houtingen. De woningen worden volgens conceptbouw gerealiseerd. Een bouwwijze die snel, zuinig en met minder overlast kan worden toegepast.

Waarbij er ook nog volop ruimte is voor de toekomstige bewoners om de woning naar eigen behoefte uit te breiden en in te delen. Slechts over circa 22 weken kan de eerste woning al worden opgeleverd.

© Nationale Bouwgids

19 februari '24 ( 9:17)

Hypotheekrente weer hoger, ook deze week renteverhoging

AMSTERDAM (ANP) - Veel geldverstrekkers hebben de hypotheekrente weer verhoogd en ook deze week komen er renteverhogingen aan, ziet De Hypotheekshop. Voor het eerst sinds eind oktober hebben banken en andere hypotheekaanbieders afgelopen week de rente vaker verhoogd dan verlaagd.

15 februari '24 ( 8:35)

Energierekening voor woningen gedaald

De energierekening zakt dit jaar aanzienlijk dankzij de gedaalde prijzen voor gas en elektriciteit. Het gaat bij een gemiddeld huishouden om een besparing van 323 euro per jaar, voorspelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarbij gaat het statistiekbureau uit van de energieprijzen van januari 2024.

15 februari '24 ( 8:30)

Nieuwbouwwoning vergunningen dit jaar laagst sinds 2016

Nederlandse gemeenten hebben vorig jaar het laagste aantal vergunningen voor nieuwbouwwoningen afgegeven sinds 2016. Voor koopwoningen is het aantal vergunningen zelfs met bijna een kwart gezakt tot het laagste aantal in tien jaar, terwijl Nederland nog steeds kampt met een groot huizentekort.

15 februari '24 ( 8:05)

'Formatieproces zorgt voor grotere onzekerheid bouwsector'

Het proces rond de vorming van een nieuwe Nederlandse regering zorgt voor grotere onzekerheid voor de bouw- en vastgoedsector, vooral als het gaat om de ambitie om meer woningen te bouwen en de wetgeving rond stikstof. Daarvoor waarschuwt bouwconcern BAM bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

14 februari '24 (11:50)

Autoriteit woningcorporaties: 'Bouwdoelen op dit moment niet haalbaar'

De bouwdoelen van woningcorporaties zijn op dit moment niet haalbaar. Dat meldt de Autoriteit woningcorporaties (Aw), onderdeel van de Inspectie Leefomgeving en Transport, woensdag bij de publicatie van een jaarlijks rapport over de sector. Corporaties moeten tot 2030 een kwart miljoen sociale huurwoningen bouwen, maar zeggen te weinig geld te hebben voor een te grote opgave.

12 februari '24 ( 9:00)

Doorstroom bij woningbouw moet bevorderd worden, stelt bouwbranche

Gemeenten moeten niet alleen de nadruk leggen op het bouwen van betaalbare woningen om zo de woningnood in Nederland het hoofd te bieden. Door woningen in een iets duurder segment te bouwen, komt namelijk de doorstroom op gang. "Uiteindelijk zijn starters daar het meest mee geholpen", stelde voorzitter van Bouwend Nederland Arno Visser zondag in het televisieprogramma WNL op Zondag.

31 januari '24 ( 8:32)

Verkoopgolf onder woningbeleggers is volgens De Jonge geen sprake van

Er is geen sprake van een zogeheten verkoopgolf onder woningbeleggers door de aangepaste huurregels, meldt woonminister Hugo de Jonge dinsdag in schriftelijke antwoorden op Kamervragen. In de brief baseert de minister zich op cijfers van het Kadaster over de woningverkoop van vorig jaar. Daaruit blijkt dat het totaal aan verkopen van beleggers in 2023 (33.409) is gedaald ten opzichte van het jaar ervoor (43.652).

31 januari '24 ( 8:18)

'Onzeker hoe diep nieuwbouwdip wordt en hoe lang deze duurt'

De 'bouwdip' zal dit en volgend jaar doorwerken, schrijft demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer. Door onder meer stijgende rente en gestegen bouwkosten daalde het aantal verleende bouwvergunningen en de verkoop van nieuwbouwwoningen sinds 2021 "significant". Hoewel de economische omstandigheden de afgelopen maanden zijn verbeterd, is het volgens De Jonge "onzeker hoe diep deze bouwdip wordt en hoe lang deze duurt".

25 januari '24 ( 6:04)

Krimp van 12.000 banen voorspeld in bouwsector

De werkgelegenheid in de bouw neemt in twee jaar tijd waarschijnlijk met 12.000 banen af. Hoewel Nederland bijvoorbeeld kampt met een flink huizentekort, zakt de bouwproductie flink weg, voorziet het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

19 januari '24 (10:32)

Zuid-Holland gaat bij nieuwbouwplannen toetsen of er wel genoeg betaalbare woningen komen

Zuid-Holland gaat als eerste provincie bij nieuwbouwplannen toetsen of er wel genoeg betaalbare woningen komen. Projecten met teveel dure huizen wijst de provincie af. "We willen dat op de schaarse ruimte die Zuid-Holland heeft voldoende woningen worden gebouwd voor de mensen die echt woningen zoeken", zegt gedeputeerde Anne Koning (wonen, PvdA).