Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gemeente Hardenberg geeft kavels uit in De Marke II

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km

HARDENBERG - De gemeente Hardenberg geeft in februari kavels uit voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning in woongebied De Marke II in Mariënberg.

Belangstellenden kunnen zich vanaf woensdag 11 januari tot woensdag 1 februari inschrijven voor een kavel. De gemeente Hardenberg geeft in De Marke II 23 woningbouwkavels uit.

Het gaat om 13 kavels voor een vrijstaande woning en 10 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning. De kavelprijzen zijn 180 euro per vierkante meter voor een kavel voor een vrijstaande woning en 170 euro per vierkante meter voor een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning. Alle genoemde kavelprijzen zijn exclusief 19 procent btw.

Inschrijven
Belangstellenden kunnen zich vanaf woensdag 11 januari 2012 inschrijven voor een kavel in De Marke II via het inschrijfformulier dat verkrijgbaar is bij de Publieksdienst van de gemeente Hardenberg.

De inschrijfformulieren zijn vanaf 11 januari ook te downloaden via www.hardenberg.nl/bouwkavels. Inschrijven kan tot woensdag 1 februari 2012, 16.00 uur. De kavels worden verloot en toegewezen op woensdagavond 8 februari 2012.

Speels, dorps en informeel
Het plangebied De Marke II ligt aan de noordoostkant van Mariënberg en sluit aan op het bestaande woongebied De Marke. Het gebied wordt aan de zuidwestkant begrensd door de Tweede Elsweg, aan de noordwestkant door de percelen langs de Hardenbergerweg en aan de noordoostkant door een weiland.

De kenmerkende elementen van het essen- en kampenlandschap zijn terug te zien in de gebogen straten en groene brinkjes. Doordat de rooilijnen tot de weg variëren, ontstaat een afwisselend beeld. Dit alles geeft De Marke II een speelse, dorpse en informele sfeer.

Woningen in De Marke II mogen uit één of twee bouwlagen bestaan en moeten een duidelijke kap hebben. De bestaande eikensingel aan de noordwestkant van het plangebied blijft gehandhaafd en op verschillende plekken zijn groenstroken en wadi’s gepland.

Dit biedt ook mogelijkheden voor spelen of wandelen. Duurzaamheid wordt een belangrijk thema in De Marke II. Zo liggen de kavels zo gunstig mogelijk ten opzichte van de zon, zodat zonne-energie zo optimaal mogelijk toegepast kan worden.

In totaal is er in De Marke II ruimte voor 31 woningen. Naast de kavels die de gemeente Hardenberg uitgeeft, is in De Marke II ruimte voor 8 starterwoningen, gebouwd door een ontwikkelaar.

© Nationale Bouwgids

19 februari '24 ( 9:17)

Hypotheekrente weer hoger, ook deze week renteverhoging

AMSTERDAM (ANP) - Veel geldverstrekkers hebben de hypotheekrente weer verhoogd en ook deze week komen er renteverhogingen aan, ziet De Hypotheekshop. Voor het eerst sinds eind oktober hebben banken en andere hypotheekaanbieders afgelopen week de rente vaker verhoogd dan verlaagd.

15 februari '24 ( 8:35)

Energierekening voor woningen gedaald

De energierekening zakt dit jaar aanzienlijk dankzij de gedaalde prijzen voor gas en elektriciteit. Het gaat bij een gemiddeld huishouden om een besparing van 323 euro per jaar, voorspelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarbij gaat het statistiekbureau uit van de energieprijzen van januari 2024.

15 februari '24 ( 8:30)

Nieuwbouwwoning vergunningen dit jaar laagst sinds 2016

Nederlandse gemeenten hebben vorig jaar het laagste aantal vergunningen voor nieuwbouwwoningen afgegeven sinds 2016. Voor koopwoningen is het aantal vergunningen zelfs met bijna een kwart gezakt tot het laagste aantal in tien jaar, terwijl Nederland nog steeds kampt met een groot huizentekort.

15 februari '24 ( 8:05)

'Formatieproces zorgt voor grotere onzekerheid bouwsector'

Het proces rond de vorming van een nieuwe Nederlandse regering zorgt voor grotere onzekerheid voor de bouw- en vastgoedsector, vooral als het gaat om de ambitie om meer woningen te bouwen en de wetgeving rond stikstof. Daarvoor waarschuwt bouwconcern BAM bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

14 februari '24 (11:50)

Autoriteit woningcorporaties: 'Bouwdoelen op dit moment niet haalbaar'

De bouwdoelen van woningcorporaties zijn op dit moment niet haalbaar. Dat meldt de Autoriteit woningcorporaties (Aw), onderdeel van de Inspectie Leefomgeving en Transport, woensdag bij de publicatie van een jaarlijks rapport over de sector. Corporaties moeten tot 2030 een kwart miljoen sociale huurwoningen bouwen, maar zeggen te weinig geld te hebben voor een te grote opgave.

12 februari '24 ( 9:00)

Doorstroom bij woningbouw moet bevorderd worden, stelt bouwbranche

Gemeenten moeten niet alleen de nadruk leggen op het bouwen van betaalbare woningen om zo de woningnood in Nederland het hoofd te bieden. Door woningen in een iets duurder segment te bouwen, komt namelijk de doorstroom op gang. "Uiteindelijk zijn starters daar het meest mee geholpen", stelde voorzitter van Bouwend Nederland Arno Visser zondag in het televisieprogramma WNL op Zondag.

31 januari '24 ( 8:32)

Verkoopgolf onder woningbeleggers is volgens De Jonge geen sprake van

Er is geen sprake van een zogeheten verkoopgolf onder woningbeleggers door de aangepaste huurregels, meldt woonminister Hugo de Jonge dinsdag in schriftelijke antwoorden op Kamervragen. In de brief baseert de minister zich op cijfers van het Kadaster over de woningverkoop van vorig jaar. Daaruit blijkt dat het totaal aan verkopen van beleggers in 2023 (33.409) is gedaald ten opzichte van het jaar ervoor (43.652).

31 januari '24 ( 8:18)

'Onzeker hoe diep nieuwbouwdip wordt en hoe lang deze duurt'

De 'bouwdip' zal dit en volgend jaar doorwerken, schrijft demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer. Door onder meer stijgende rente en gestegen bouwkosten daalde het aantal verleende bouwvergunningen en de verkoop van nieuwbouwwoningen sinds 2021 "significant". Hoewel de economische omstandigheden de afgelopen maanden zijn verbeterd, is het volgens De Jonge "onzeker hoe diep deze bouwdip wordt en hoe lang deze duurt".

25 januari '24 ( 6:04)

Krimp van 12.000 banen voorspeld in bouwsector

De werkgelegenheid in de bouw neemt in twee jaar tijd waarschijnlijk met 12.000 banen af. Hoewel Nederland bijvoorbeeld kampt met een flink huizentekort, zakt de bouwproductie flink weg, voorziet het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

19 januari '24 (10:32)

Zuid-Holland gaat bij nieuwbouwplannen toetsen of er wel genoeg betaalbare woningen komen

Zuid-Holland gaat als eerste provincie bij nieuwbouwplannen toetsen of er wel genoeg betaalbare woningen komen. Projecten met teveel dure huizen wijst de provincie af. "We willen dat op de schaarse ruimte die Zuid-Holland heeft voldoende woningen worden gebouwd voor de mensen die echt woningen zoeken", zegt gedeputeerde Anne Koning (wonen, PvdA).