Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Feestelijke start bouw watervilla’s Friese Meren

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Kontour Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels) begint met de bouw van 50 watervilla’s. Het project, met de naam Watervilla’s Friese Meren, ligt  aan het Tjeukemeer in Friesland. De start bouw werd 24 juni alvast gevierd, de werkzaamheden beginnen in augustus. Bijna alle villa’s van de eerste fase zijn inmiddels verkocht, de verwachting is dat de eerste kopers nog vóór de zomer van 2017 hun woning in kunnen.

Unieke ligging aan het meer
De villa’s liggen direct aan het Tjeukemeer op tien minuten van Lemmer in het “tweelingdorp” Delfstrahuizen/Echtenerbrug. De onder architectuur gebouwde villa’s, met rieten daken en doorleefde gevelstenen, zijn ontworpen in harmonie met de natuurlijke omgeving. Alle villa’s staan op ruime kavels met de grootst mogelijke garantie op fraaie uitzichten en privacy. Een betere uitvalsbasis voor het verkennen van het mooiste watergebied van Nederland is er niet. “Het is bijzonder dat zelfs de ondernemers uit het dorp bij het project worden betrokken. Van beheer, verhuur van sloepen of fietsen tot boodschappen brengen. Zo is het plan straks onderdeel van het dorp en dat is precies wat onze kopers zo aanspreekt,“ aldus Hielke Tillema van Kontour Vastgoed.

De villa's
Er zijn vier verschillende type villa’s met een variatie qua afmeting en indeling. De Kontour signatuur is duidelijk herkenbaar aan het hoge afwerkingsniveau en aandacht voor detail. Zo is elke villa voorzien van een luxe hoogwaardige en complete keuken, meerdere luxe badkamers en een volledig aangelegde tuin met vlonderterras. Uiteraard heeft elke villa een vlondersteiger met aanlegmogelijkheid voor een boot.

Friese Merenproject
Vanuit het Friese Merenproject zijn in de dorpen Delfstrahuizen en Echtenerbrug de oevers, kades, steigers, aanlegvoorzieningen en terrassen aangepakt. Ook is er een prachtig duurzaam sanitair gebouw geopend, dat zowel sportief als recreatief wordt gebruikt. De toegangsweg naar het recreatiepark en het strand is niet alleen nodig voor de watervilla’s, maar creëert ook een nieuw wandelrondje. Dit project is onderdeel van het voormalige Friese Merenproject. Vijftien jaar lang werkte de provincie Fryslân met gemeenten en andere partijen aan het aantrekkelijker maken van de watersport in Fryslân. In 2016 en 2017 worden de laatste projecten opgeleverd.

De tweede fase
Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang voor de verkoop van fase 2. Naar verwachting start de verkoop hiervan in augustus dit jaar. Belangstellenden kunnen zich melden via secondhome@kontourvastgoed.nl

26 juni '24 ( 7:19)

'Huurprijzen woningcorporaties stijgen gemiddeld 5,1 procent'

DEN HAAG (ANP) - De huren van woningen van woningcorporaties gaan op 1 juli gemiddeld met 5,1 procent omhoog, meldt de vereniging van woningcorporaties Aedes. De prijsstijging ligt net iets onder de wettelijk toegestane huurverhoging van 5,3 procent. Volgens de vereniging stijgen de huren gemiddeld 0,7 procent minder dan de gemiddelde loonstijging van 5,8 procent in 2023.

25 juni '24 (16:18)

Senaat kiest met aannemen huurwet terecht voor huurder, aldus Woonbond

De Eerste Kamer stelt het belang van huurders en woningzoekenden terecht boven dat van verhuurders door de wet aan te nemen die de huren in de middensector en de sociale huursector omlaag moet brengen. Dit vindt de Woonbond, de belangenbehartiger voor huurders.

03 juni '24 ( 8:30)

Woningbouw versnellen in Noord-Holland: provincie trekt 76 miljoen uit

Noord-Holland wil dat er over zeven jaar 191.000 nieuwe woningen in de provincie zijn gebouwd en trekt daar 76,4 miljoen euro voor uit. "Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

28 mei '24 (13:19)

Meer huizen in vrije sector krijgen nieuwe eigenaar en huurder

Ín de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen verhuurd, melden de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Het aantal woningen met een nieuwe eigenaar en nieuwe huurder is ruim 12 procent gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De huurprijzen zijn licht gedaald, met 0,6 procent.

23 mei '24 (10:18)

Ook bij fors aardgasverbruik kan Europa zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie. Door de oorlog in Oekraïne heeft Europa de import van gas uit Rusland al sterk verlaagd. Maar nog steeds voorziet Rusland in ongeveer 14 procent van de Europese gasvraag, aldus de onderzoekers. Vooral landen als Oostenrijk en Hongarije zijn nog erg afhankelijk van Russisch gas.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.