Normal_4529

AMSTERDAM (Novum) - De in opspraak geraakte financieel topman van woningcorporatie Vestia Marcel de V. is door banken waar hij renteverzekeringen van kocht gefêteerd in Londen. Dat meldt De Telegraafwoensdag.

De V., die veel te hoge commissies zou hebben opgestreken bij de aankoopvan financiële producten namens Vestia om het verschil in eigen zak te steken, zou volgens de krant door onder meer Deutsche Bank en ABN Amro zijn ingevlogen naar de Britse hoofdstad.

Daar zou hij zich op kosten van de banken in dure restaurants en hotels met prostituees hebben vermaakt."Marcel zat samen met enkele medewerkers van Deutsche Bank en zo'n tien callgirls naast ons aan tafel in het exclusieve Japanse restaurant Nobu in Londen.

Hij vermaakte zich uitstekend", vertelde een andere klant vanDeutsche Bank aan De Telegraaf. De V. werd vorige week gearresteerd op verdenking van fraude.

Vestia kwam eind vorig jaar in de problemen, toen bleek dat de woningcorporatie vanwege de lage rentestand geld moest bijstorten bij debanken waarvan Marcel de V. de renteverzekeringen had gekocht.

Andere woningcorporaties moesten ruim een miljard euro aan Vestia lenen om te voorkomen dat de corporatie failliet zou gaan.