Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verbouwen begint met goed en veilig gereedschap

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Als je al een tijdje in je huis woont, wil je weleens wat anders. Bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, een grotere slaapkamer of de tuin ombouwen. Dit kun je uitbesteden, maar je kunt ook zelf aan de slag. Mits je natuurlijk de juiste materialen en gereedschappen tot je beschikking hebt. Gelukkig vind je die tegenwoordig makkelijk online.

Vul je gereedschapskist!

Maak van jezelf een heuse doe-het-zelver en vul je gereedschapskist met de juiste handgereedschappen en hulpmiddelen. Belangrijk basisgereedschap is bijvoorbeeld: een nijptang, hamer, schroevendraaier, boormachine, steeksleutelset, priem, schaar, stanleymes, schuurpapier en een lijmtang. In een gereedschapskist mogen ook een paar werkhandschoenen niet ontbreken. Die beschermen je handen tegen verwondingen en tegen koude temperaturen. Handig als je in de herfst of winter buiten klust.

Tuingereedschap

Ga je buiten aan de slag? Dan mogen de volgende gereedschappen absoluut niet  ontbreken: 
Kettingzaag 
Bladblazer 
Grasschaar
Hakselaar
Hogedrukreiniger 
Snoei- en Heggenschaar

Gereedschap voor binnen

Wil je binnen klussen? Dan mogen de volgende gereedschappen absoluut niet ontbreken:
Slagboormachine plus boortjes
Accuboormachine (of schroevendraaiers)
Schuurmachine en bijpassend schuurpapier
Zaagmachines
Snijmachines
 

Safety first!

Het is ook belangrijk om aan jezelf te denken. Veiligheid staat voorop. Afhankelijk van de klus die je gaat doen is het verstandig om een paar werkhandschoenen, een mondkapje of een helm aan te schaffen. Zodat je ten allen tijde beschermt bent tegen stof en (omvallende) bouwmaterialen. Ook een stofzuiger en ventilator kunnen erg verstandig zijn om schoon en veilig te werken. 

Gereedschap koop je gewoon online

De eindeloze ritjes op en neer naar de bouwmarkt zijn gelukkig voorbij. Op mtools.nl vind je bijvoorbeeld alle soorten gereedschap en accessoires van de beste kwaliteit. Online kun je overal terecht. Van specialistisch gereedschap voor de cv ketel tot aan een simpele hamer of een bouwradio. Ook voor advies over bepaalde gereedschappen hoef je niet meer naar een bouwmarkt. Video’s, blogposts en de chats van de bedrijven waar je online gereedschap kunt kopen, kunnen jou goed helpen met kiezen van het juiste gereedschap.
 
26 juni '24 ( 7:19)

'Huurprijzen woningcorporaties stijgen gemiddeld 5,1 procent'

DEN HAAG (ANP) - De huren van woningen van woningcorporaties gaan op 1 juli gemiddeld met 5,1 procent omhoog, meldt de vereniging van woningcorporaties Aedes. De prijsstijging ligt net iets onder de wettelijk toegestane huurverhoging van 5,3 procent. Volgens de vereniging stijgen de huren gemiddeld 0,7 procent minder dan de gemiddelde loonstijging van 5,8 procent in 2023.

25 juni '24 (16:18)

Senaat kiest met aannemen huurwet terecht voor huurder, aldus Woonbond

De Eerste Kamer stelt het belang van huurders en woningzoekenden terecht boven dat van verhuurders door de wet aan te nemen die de huren in de middensector en de sociale huursector omlaag moet brengen. Dit vindt de Woonbond, de belangenbehartiger voor huurders.

03 juni '24 ( 8:30)

Woningbouw versnellen in Noord-Holland: provincie trekt 76 miljoen uit

Noord-Holland wil dat er over zeven jaar 191.000 nieuwe woningen in de provincie zijn gebouwd en trekt daar 76,4 miljoen euro voor uit. "Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

28 mei '24 (13:19)

Meer huizen in vrije sector krijgen nieuwe eigenaar en huurder

Ín de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen verhuurd, melden de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Het aantal woningen met een nieuwe eigenaar en nieuwe huurder is ruim 12 procent gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De huurprijzen zijn licht gedaald, met 0,6 procent.

23 mei '24 (10:18)

Ook bij fors aardgasverbruik kan Europa zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie. Door de oorlog in Oekraïne heeft Europa de import van gas uit Rusland al sterk verlaagd. Maar nog steeds voorziet Rusland in ongeveer 14 procent van de Europese gasvraag, aldus de onderzoekers. Vooral landen als Oostenrijk en Hongarije zijn nog erg afhankelijk van Russisch gas.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.