Normal_badkamer

Levensloopbestendig wonen wint aan populariteit. Steeds vaker beslissen woningeigenaren om ook op latere leeftijd in hun eigen huis te blijven wonen. En dat betekent kritisch kijken naar aanpassingen die nodig zijn in de toekomst en daarop anticiperen. Zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om een badkamer en slaapkamer op de begane grond te realiseren? Dat voorkomt een verhuizing als traplopen lastig wordt. 

Valpartijen in huis

Jaarlijks komen ongeveer 36.000 ouderen ten val in huis. In een kwart van de ongelukken gaat het om een uitglijder in de badkamer of in de douche. Omdat een val op latere leeftijd ernstig invaliderend kan zijn, is het goed om – juist als u nog mobiel bent – te investeren in materiaal om een val te voorkomen. Steunbeugels zijn handig, maar in combinatie met een gladde vloer blijft de situatie verraderlijk.

Het is dan ook goed om bijvoorbeeld bij tegeldepot.nl te zoeken naar middelen die het mogelijk maken om levensloopbestendig te wonen. Dat dit hand in hand kan gaan met een stijlvolle inrichting laat een merk als Wiesbaden zien: hun designgrepen zijn een aanwinst voor elke badkamer-of toilet. Als goede steungrepen worden gecombineerd met een antislip vloer en een gelijkvloerse douche met een antislipmat valt veel leed te voorkomen.

Zoeken naar de juiste accessoires

Als de keuze voor gelijkvloers wonen in een bestaande woning eenmaal is gemaakt, kunt u beginnen met het maken van een nieuwe indeling van uw huis. Soms lijkt het een hele opgave om over te gaan van wonen op meerdere woonlagen naar gelijkvloers. Met de juiste woonaccessoires hoeft dit geen probleem te zijn. Bij online woonwarenhuizen als HomingXL kunt u kiezen uit handige en ruimtebesparende opbergsystemen, elektrisch verstelbare bedden en relaxfauteuils. Zo blijft uw huis een veilige plek waar u blijvend geniet van uw zelfstandigheid.