Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verbouwen: zo bewaakt u de tijd en het budget

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Heeft u twee linkerhanden maar toch verbouwplannen? Laat uw hoofd het werk doen en besteed het handwerk uit. Door zelf een planning te maken voor uw project, bespaart u veel geld. En er zijn meer manieren om geld uit te sparen bij een verbouwing. 

Geld besparen

Zelf zoeken naar goedkoop bouwmateriaal loont. Zeker bij een grote verbouwing moet u niet onderschatten wat u kunt besparen op materiaal. Laat de aannemer maar aan de slag gaan met een boormachine en ga zelf aan de slag met Excel sheets: zo zijn jullie samen een goed team. Zit er toch wat tegen? Dan heeft u meteen zicht op de consequenties van de tegenslag en kunt u daarop anticiperen.

Voorbereiding: denk niet in kortetermijnoplossingen

Alle verbouwingen beginnen met een goede voorbereiding. Laat u niet verleiden tot kortetermijnoplossingen maar denk na over een verbouwing waar u ook over tien jaar nog tevreden mee bent. Stelt u zich voor hoe uw leven er dan uitziet. Bent u nog aan het werk? Komt er misschien nog een kind bij? Heeft u gezondheidsproblemen die misschien van invloed zijn op de inrichting van uw huis? Wellicht denkt u tegen die tijd anders over bontgekleurde vloertegels in de keuken en is een jacuzzi in de badkamer nu een verleidelijk idee maar bent straks minder mobiel. Dat mooie bubbelbad is dan ineens een onmogelijke horde in plaats van een plek om te ontspannen. Laat u niet verleiden door trends maar kies voor neutrale materialen waar u met accessoires zelf accenten aan geeft.

Budget verhogen zorgt voor tevredenheid

Natuurlijk moet u ervoor zorgen dat u een budget vaststelt. Vaak is een begroting te krap en dit zorgt voor veel stress. Om binnen het budget te blijven, bezuinigen veel mensen bovendien vaak op de kwaliteit van de bouwproducten. Het is beter om wat langer door te sparen en zo te investeren in goed materiaal. Zeker als het gaat om hulpmiddelen of aanpassingen in huis die van belang zijn voor het woongenot. Het gaat dan om bijvoorbeeld trapliften van 123trapliften.nl of anti-slip tegels en hoogwaardige kranen in de badkamer. Het lijkt soms tegennatuurlijk om daar in goede gezondheid over na te denken maar het scheelt een hoop geld als u dat wel doet. Ook bespaart u zichzelf dan nog een verbouwing. Want eerlijk is eerlijk: ook als alles volgens plan verloopt, is een verbouwing een pittig. Voor inspiratie kun je eens een kijkje nemen op de site van Megadump.

26 juni '24 ( 7:19)

'Huurprijzen woningcorporaties stijgen gemiddeld 5,1 procent'

DEN HAAG (ANP) - De huren van woningen van woningcorporaties gaan op 1 juli gemiddeld met 5,1 procent omhoog, meldt de vereniging van woningcorporaties Aedes. De prijsstijging ligt net iets onder de wettelijk toegestane huurverhoging van 5,3 procent. Volgens de vereniging stijgen de huren gemiddeld 0,7 procent minder dan de gemiddelde loonstijging van 5,8 procent in 2023.

25 juni '24 (16:18)

Senaat kiest met aannemen huurwet terecht voor huurder, aldus Woonbond

De Eerste Kamer stelt het belang van huurders en woningzoekenden terecht boven dat van verhuurders door de wet aan te nemen die de huren in de middensector en de sociale huursector omlaag moet brengen. Dit vindt de Woonbond, de belangenbehartiger voor huurders.

03 juni '24 ( 8:30)

Woningbouw versnellen in Noord-Holland: provincie trekt 76 miljoen uit

Noord-Holland wil dat er over zeven jaar 191.000 nieuwe woningen in de provincie zijn gebouwd en trekt daar 76,4 miljoen euro voor uit. "Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

28 mei '24 (13:19)

Meer huizen in vrije sector krijgen nieuwe eigenaar en huurder

Ín de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen verhuurd, melden de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Het aantal woningen met een nieuwe eigenaar en nieuwe huurder is ruim 12 procent gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De huurprijzen zijn licht gedaald, met 0,6 procent.

23 mei '24 (10:18)

Ook bij fors aardgasverbruik kan Europa zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie. Door de oorlog in Oekraïne heeft Europa de import van gas uit Rusland al sterk verlaagd. Maar nog steeds voorziet Rusland in ongeveer 14 procent van de Europese gasvraag, aldus de onderzoekers. Vooral landen als Oostenrijk en Hongarije zijn nog erg afhankelijk van Russisch gas.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.