Normal_kozijnen

Steeds meer mensen kiezen voor de voordelen en het gemak van kunststof kozijnen. En dat is niet voor niks, want wie eenmaal kunststof kozijnen heeft, wil waarschijnlijk niet meer terug. Nieuwsgierig waarom? We zetten de voordelen hieronder graag voor je op een rijtje.

Schilderen is verleden tijd

Kunststof kozijnen staan erom bekend bijzonder onderhoudsarm te zijn. Met kunststof kozijnen hoef je nooit meer in weer en wind de ladder op om te gaan schilderen. Dat bespaart je niet alleen heel veel tijd, maar ook heel veel geld.

Beter isolerend

Kunststof kozijnen isoleren zeer goed. Dat zorgt er niet alleen voor dat je stookkosten lager zijn, en daarmee ook je energierekening, maar ook dat het geluid dat je hoort van de straat tot een minimum beperkt wordt. Zeker als je ook nog eens voor triple glas van de hoogste kwaliteit kiest.

Zeer duurzaam

Als je ergens niet over hoeft te twijfelen, is het wel over de duurzaamheid van kunststof kozijnen. In tegenstelling tot hout rot kunststof nooit. Kunststof kan beter tegen water en condensatie is bestand tegen elk weertype. Het verkleurt niet. Bovendien is het kunststof uitstekend recyclebaar en hoeft het niet steeds opnieuw geschilderd te worden. Kunststof is daarmee milieuvriendelijker dan de meeste mensen denken.

Inbraakwerend

Dankzij goed hang- en sluitwerk, stevige stalen profielen en materiaal dat niet versplintert, wordt het inbrekers erg moeilijk gemaakt om binnen te komen. Kunststof kozijnen zijn daardoor minstens net zo veilig als houten kozijnen.

In verschillende kleuren verkrijgbaar

Kunststof kozijnen zijn haast in alle denkbare kleuren leverbaar, zelfs met een houtnerf die nauwelijks van echt te onderscheiden is. Daardoor is er voor iedere smaak en iedere stijl, van jaren ’30 tot modern, iets te vinden.

Door kunststof kozijnen te laten plaatsen, profiteer je niet alleen van bovenstaande voordelen maar maak je je huis ook meteen een stuk moderner. Wanneer je eraan denkt kunststof kozijnen te laten plaatsen, is het verstandig bij verschillende aanbieders offertes aan te vragen om een goed beeld te krijgen van de vele mogelijkheden. Vraag bijvoorbeeld een offerte aan voor kunststof kozijnen van Jansma Burdaard, een aanbieder die al vele jaren kozijnen heeft geplaatst in Emmen, Groningen, Leeuwarden en vele andere delen van Nederland. Zo kun je een keuze maken voor de kozijnen die het beste bij jouw woning passen en de aanbieder die je het meeste aanspreekt. En wie weet profiteer jij binnenkort dan ook van kunststof kozijnen!

(Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Jansma Burdaard)