Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zelf uw droomhuis bouwen en inrichten

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Heeft u er altijd al van gedroomd om uw eigen huis te bouwen? Een sfeervol huis met veel licht en ruimte, volledig gebouwd en ingericht naar uw eigen smaak? In dit artikel leest u de voordelen van het bouwen en inrichten van een huis. Uw droomhuis hoeft niet bij dromen te blijven.

Voordelen zelfbouw

De voordelen van zelf een huis bouwen

1. Alle mogelijkheden

Het bouwen van een eigen huis is pure vrijheid. Hoe heerlijk is het om zelf de indeling en de grote van de ruimtes te bepalen? Om zelf de materialen die gebruikt moeten worden uit te kiezen? En om innovatief en duurzaam te bouwen?

2. De plek en leefomgeving die u zelf wilt 

Of u nou een huis langs het water wilt of een huis in een nieuwbouwwijk, u kiest de plek van uw huis naar keuze. Maar niet alleen de plek, ook de indeling van uw huis kunt u vanaf het begin af aan helemaal zelf bepalen. U kiest zelf de grootte en de ligging van de kamers. Uw droomhuis is realiseerbaar met het bouwen van uw eigen huis.

3. Duurzaam en innovatief bouwen

En wat dacht u van duurzaam en innovatief bouwen? Wanneer u zelf een huis laat bouwen kunt u de laatste technieken op het gebied van duurzaamheid toepassen in uw eigen huis. Een duurzaam huis is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor uw eigen portemonnee.

4. Vrijheid

Wanneer u een bestaande woning koopt kunnen er beperkte aanpassen worden verricht aan het huis. U kunt slechts aanpassingen doen in de vorm van het plaatsen van een uitbouw of dakkapel. Het zelf laten bouwen van een huis biedt oneindig veel vrijheid.

5. U hoeft niet rijk te zijn om een huis te laten bouwen

Vele denken dat een huis laten bouwen alleen is weggelegd voor mensen met veel vermogen. Maar dat is niet waar. Een eigen huis laten bouwen is niet alleen maar weggelegd voor de vermogenden onder ons. Tegenwoordig zijn er namelijk partijen die een huis bouwen voor een eerlijke en passende prijs. Deze huizen zijn vaak nog goedkoper dan een bestaand huis!

6. Uniek wonen

Hoe meer uw woning lijkt op die van de buren, hoe eerder u vergeleken wordt. Wanneer u uw eigen huis laat bouwen, is uw huis uniek. U kunt unieke ruimtes laten bouwen die perfect aansluiten bij uw interieur wensen. Want wat is een mooie woning zonder mooi interieur?

Uw eigen woning stijlvol inrichten

Ook de inrichting verdient aandacht. Bij een uniek huis hoort een unieke inrichting. Wellicht zelfs maatwerk. Bij Robuuste Tafels kunt u kiezen uit een breed scala unieke stoere tafels, die geheel op maat voor u worden gemaakt. Maar ook een comfortabele fauteuil of zetel is onmisbaar in uw woning. Naast tafels kunt u ook kiezen voor een leren fauteuil van Robuustetafels.nl. Hier kunt u lekker in relaxen, een boekje lezen of wegdromen. 
 

26 juni '24 ( 7:19)

'Huurprijzen woningcorporaties stijgen gemiddeld 5,1 procent'

DEN HAAG (ANP) - De huren van woningen van woningcorporaties gaan op 1 juli gemiddeld met 5,1 procent omhoog, meldt de vereniging van woningcorporaties Aedes. De prijsstijging ligt net iets onder de wettelijk toegestane huurverhoging van 5,3 procent. Volgens de vereniging stijgen de huren gemiddeld 0,7 procent minder dan de gemiddelde loonstijging van 5,8 procent in 2023.

25 juni '24 (16:18)

Senaat kiest met aannemen huurwet terecht voor huurder, aldus Woonbond

De Eerste Kamer stelt het belang van huurders en woningzoekenden terecht boven dat van verhuurders door de wet aan te nemen die de huren in de middensector en de sociale huursector omlaag moet brengen. Dit vindt de Woonbond, de belangenbehartiger voor huurders.

03 juni '24 ( 8:30)

Woningbouw versnellen in Noord-Holland: provincie trekt 76 miljoen uit

Noord-Holland wil dat er over zeven jaar 191.000 nieuwe woningen in de provincie zijn gebouwd en trekt daar 76,4 miljoen euro voor uit. "Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

28 mei '24 (13:19)

Meer huizen in vrije sector krijgen nieuwe eigenaar en huurder

Ín de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen verhuurd, melden de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Het aantal woningen met een nieuwe eigenaar en nieuwe huurder is ruim 12 procent gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De huurprijzen zijn licht gedaald, met 0,6 procent.

23 mei '24 (10:18)

Ook bij fors aardgasverbruik kan Europa zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie. Door de oorlog in Oekraïne heeft Europa de import van gas uit Rusland al sterk verlaagd. Maar nog steeds voorziet Rusland in ongeveer 14 procent van de Europese gasvraag, aldus de onderzoekers. Vooral landen als Oostenrijk en Hongarije zijn nog erg afhankelijk van Russisch gas.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.