Normal_4699

AMSTERDAM (Novum) - Installateurs van zonnepanelen krijgen de laatste weken nauwelijks meer nieuwe opdrachten binnen.

Potentiële klanten zijn in afwachting van een nieuwe subsidieregeling voor zonnepanelen, en stellen daarom de aanschaf uit. Dat meldt Het Financieele Dagblad maandag.

Volgens het lenteakkoord wordt de btw op zonnepanelen verlaagd van zestien naar zes procent. Omdat het echter te lang zou duren voor de btw verlaagd kon worden, is de Tweede Kamer nu van plan een nieuw subsidiestelsel voor de aanschaf van zonnepanelen op te tuigen.

Tweederde van de installateurs van zonnepanelen verwacht door de onzekerheid voorlopig geen panelen meer te verkopen, meldt de krant op basis van een enquête van lobbyorganisatie Meer met Minder.

Na invoering van een subsidieregeling rekent de markt wel op een inhaalslag. De prijs van zonnepanelen daalt namelijk gestaag.

Ook wordt zonne-energie door de almaar stijgende prijs van 'grijze' energie een steeds aantrekkelijker alternatief. Wel is het de vraag voor hoeveel installatiebedrijven, die hun werkloze monteurs wel gewoon moeten doorbetalen, de nieuwe regeling te laat zal komen.