Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voordelen van het schilderen van het huis

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De binnenkant en de buitenkant van het huis schilderen heeft tal van voordelen. Lang niet iedereen realiseert zich hoe belangrijk het goed onderhouden van het schilderwerk eigenlijk is. Maar wat zijn de belangrijkste voordelen van het goed verven van jouw woning precies? Lees het hieronder.

1. Bescherming tegen houtrot en schade

Het goed onderhouden van je binnen- en buitenschilderwerk beschermt je kozijnen tegen houtrot en schade. Hoge kwaliteitsverf verlengt de levensduur van je kozijnen, waardoor ze minder snel beschadigen en dus een stuk langer mee gaan. De binnen- en buitenkant van je huis schilderen is dan ook een prima investering en goed voor de duurzaamheid van je huis.

2. Waardevermeerdering van je huis

Of je nu kiest voor je gevel verven of toch kiest voor binnenschilderwerk, het schilderen van je huis vergroot de waarde van je woning. Een mooi geverfde woning ziet er namelijk fris en mooi uit. Laat je huis daarom iedere 5-8 jaar schilderen om de kwaliteit van je muren en kozijnen goed te houden.

3. Een beschermlaag tegen vocht

Of je nu de binnenkant of buitenkant van de woning schildert: een sterke verflaag van een kwaliteitsmerk verf biedt bescherming tegen intrekkend vocht. Intrekkend vocht maakt je muren en kozijnen namelijk kwetsbaar en dat wil je natuurlijk niet. Buiten heb je natuurlijk regen, maar ook binnen heb je last van vocht. Dit komt bijvoorbeeld door douchen, koken en de verwarming. Goed schilderwerk is vochtbestendig en beschermt je huis tegen deze waterdampen.

4. Goede verf voorkomt schimmelvorming

Zorg er in de meest vochtige ruimtes voor dat je een verfsoort gebruikt die uitstekend beschermt tegen schimmelvorming. Dit geldt bijvoorbeeld voor de keuken, badkamer, maar ook voor het toilet. Kozijnen en wanden die niet goed geschilderd zijn en erg vochtig worden, vertonen algauw schimmel en nemen snel in kwaliteit af. Door de juiste verf te gebruiken kun je veel onnodige kosten voorkomen.

5. Versterking van de hygiëne

Ten slotte zorgt goed schilderwerk voor een betere hygiëne. Beschadigde kitrandjes aan de rand van je geschilderde kozijnen bevatten vaak veel bacteriën, die vervolgens zo je huis in wandelen. Deze bacteriën zijn ongezond voor de mens en kunnen bijvoorbeeld allergieën veroorzaken. Houd je schilderwerk daarom goed op orde en voorkom deze problemen.

(Deze informatie wordt je aangeboden door Homedeal)

17 april '24 (11:19)

Weggezakte bouwkraan Leusden dreigt op woningen te vallen

Een weggezakte bouwkraan van 25 meter hoog, dreigt in Leusden op woningen te vallen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. De kraan staat in de straat Waarden. Twintig woningen zijn ontruimd.

16 april '24 ( 9:23)

Kopers op woningmarkt zien toename in onderlinge concurrentie

De concurrentie onder woningzoekers is het afgelopen kwartaal sterk toegenomen, meldt huizensite Funda. De toename in concurrentie heeft invloed op hoe kopers de zoektocht naar een nieuwe woning ervaren. Het aantal kopers dat vindt dat dit een goed moment is om een woning te kopen bleef gelijk aan vorig kwartaal, maar het aantal kopers dat gelooft dat het over zes maanden een goed moment is om een woning te kopen nam af.

11 april '24 (12:34)

Meer goedkopere nieuwbouw helpt niet om woningtekort op lange termijn op te lossen

Een grotere aanwas van goedkopere nieuwbouwwoningen helpt niet om het woningtekort op de lange termijn op te lossen. Dat zegt Chris van Zantwijk, vicevoorzitter van de vakgroep wonen van makelaarsorganisatie NVM. Volgens hem moet er juist meer gebouwd worden voor de doorstroming op de woningmarkt en dat betekent ook het bouwen van meer woningen boven de betaalbaarheidsgrens, die nu op 390.000 euro ligt.

11 april '24 (12:21)

Wachtende doorstromers remmen aanbod huizenmarkt

Dat nu minder huizen te koop worden gezet op de krappe woningmarkt, komt mede doordat vier op de vijf doorstromers eerst een huis kopen voordat ze hun woning in de verkoop doen, zegt Lana Gerssen, voorzitter van de NVM-vakgroep Wonen. "Daardoor zijn er minder woningen op de markt en blijft de doorstroming heel erg beperkt", zegt ze.

08 april '24 (10:00)

Aantal te koop staande nieuwbouwhuizen gestegen

Het aantal nieuwbouwhuizen dat te koop blijft staan is gestegen tot een hoogtepunt, meldt ING. Volgens de bank worden minder nieuwbouwwoningen verkocht omdat de overbruggingskosten zijn gestegen. Ook zorgden de dalende prijzen van bestaande huizen van halverwege 2022 tot vorig jaar voor onzekerheid en terughoudendheid bij doorstromers, zegt ING.

08 april '24 ( 9:04)

Stikstof in bouw halveren: TNO ontwikkelt nieuwe methode

TNO heeft een methode ontwikkeld waarmee stikstof-, CO2- en fijnstofemissies bij bouwprojecten op korte termijn fors kunnen verminderen. Dankzij door TNO ontwikkelde software kan voortaan het effect berekend worden van maatregelen die de uitstoot van deze stoffen moeten tegengaan. De onderzoeksorganisatie verwacht dat bedrijven die de rekenmethode toepassen de stikstofuitstoot in de woningbouw binnen enkele jaren kunnen halveren.

08 april '24 ( 8:30)

Grootste Friese gemeenten willen samen 15.000 extra woningen bouwen

De grootste vier Friese gemeenten willen samen zeker 15.000 extra woningen gaan bouwen. Leeuwarden, Heerenveen, Smallingerland (Drachten) en Súdwest-Fryslân (Sneek) willen het Fries Stedelijk Netwerk worden en hebben dat plan aangeboden aan demissionair minister van Binnenlandse Zaken Hugo de Jonge.

20 maart '24 (14:23)

Bouwvakkers willen betere zwaarwerkregeling en komen hiervoor in actie

Bouwvakkers voeren de komende weken op verschillende bouwplaatsen in het land actie voor een betere zwaarwerkregeling, meldt vakbond FNV. Dat is een regeling waarmee mensen eerder kunnen stoppen met werken als ze zwaar werk verrichten.

19 maart '24 ( 9:05)

Plannen voor 265.000 woningen in Zuid-Holland goedgekeurd

De provincie Zuid-Holland heeft plannen goedgekeurd voor de bouw van ongeveer 265.000 woningen. De provincie beoordeelde bijna 3000 ingediende plannen uit de verschillende regio's en keurde daarvan 98 procent goed. Het is de bedoeling dat al die woningen uiterlijk in 2032 zijn gebouwd.

18 maart '24 (11:50)

'Laat woningbouw dit en volgend jaar niet verder stil komen te staan'

De woningbouw moet dit jaar en volgend jaar niet nog verder stil komen te staan. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer in aanloop naar een debat over het grote woningtekort. De overheid moet nadrukkelijker de regie nemen, vinden de ondernemersorganisaties.