Normal_nationalebouwgids.nl_-_voordelen_van_het_schilderen_van_het_huis

De binnenkant en de buitenkant van het huis schilderen heeft tal van voordelen. Lang niet iedereen realiseert zich hoe belangrijk het goed onderhouden van het schilderwerk eigenlijk is. Maar wat zijn de belangrijkste voordelen van het goed verven van jouw woning precies? Lees het hieronder.

1. Bescherming tegen houtrot en schade

Het goed onderhouden van je binnen- en buitenschilderwerk beschermt je kozijnen tegen houtrot en schade. Hoge kwaliteitsverf verlengt de levensduur van je kozijnen, waardoor ze minder snel beschadigen en dus een stuk langer mee gaan. De binnen- en buitenkant van je huis schilderen is dan ook een prima investering en goed voor de duurzaamheid van je huis.

2. Waardevermeerdering van je huis

Of je nu kiest voor je gevel verven of toch kiest voor binnenschilderwerk, het schilderen van je huis vergroot de waarde van je woning. Een mooi geverfde woning ziet er namelijk fris en mooi uit. Laat je huis daarom iedere 5-8 jaar schilderen om de kwaliteit van je muren en kozijnen goed te houden.

3. Een beschermlaag tegen vocht

Of je nu de binnenkant of buitenkant van de woning schildert: een sterke verflaag van een kwaliteitsmerk verf biedt bescherming tegen intrekkend vocht. Intrekkend vocht maakt je muren en kozijnen namelijk kwetsbaar en dat wil je natuurlijk niet. Buiten heb je natuurlijk regen, maar ook binnen heb je last van vocht. Dit komt bijvoorbeeld door douchen, koken en de verwarming. Goed schilderwerk is vochtbestendig en beschermt je huis tegen deze waterdampen.

4. Goede verf voorkomt schimmelvorming

Zorg er in de meest vochtige ruimtes voor dat je een verfsoort gebruikt die uitstekend beschermt tegen schimmelvorming. Dit geldt bijvoorbeeld voor de keuken, badkamer, maar ook voor het toilet. Kozijnen en wanden die niet goed geschilderd zijn en erg vochtig worden, vertonen algauw schimmel en nemen snel in kwaliteit af. Door de juiste verf te gebruiken kun je veel onnodige kosten voorkomen.

5. Versterking van de hygiëne

Ten slotte zorgt goed schilderwerk voor een betere hygiëne. Beschadigde kitrandjes aan de rand van je geschilderde kozijnen bevatten vaak veel bacteriën, die vervolgens zo je huis in wandelen. Deze bacteriën zijn ongezond voor de mens en kunnen bijvoorbeeld allergieën veroorzaken. Houd je schilderwerk daarom goed op orde en voorkom deze problemen.

(Deze informatie wordt je aangeboden door Homedeal)