Normal_betonstaaladv

Steeds meer mensen gaan zelf aan de slag met klussen. En er is ook heel veel wat je zelf kunt doen. Zo kun je schilderklussen opknappen, je tuin veranderen of een nieuwe vloer leggen. Het ene doe-het-zelf project is vooral onderhevig aan persoonlijke smaak, het andere verbetert je huis. En projecten die je huis verbeteren, maken het vaak ook meer waard!

Buitenklussen: funderingen

Een los tuinhuisje geeft op zichzelf niet zo heel veel meerwaarde aan een woning. Maar als dat tuinhuis voorzien is van een goede, degelijke fundering wel! Dat geldt ook voor zaken als een veranda, aanbouw of overkapping. Steeds meer doe-het-zelvers gaan aan de slag en maken een betonnen fundering met bouwstaalmatten. Daarmee wordt een fundering gemaakt die in principe decennialang stabiel blijft. En dat verhoogd de waarde van je huis behoorlijk!

Schilderwerk

Met name het buitenschilderwerk is een kritisch punt bij de verkoop van een woning. Slecht onderhouden kozijnen hebben grote kans op houtrot. Daarom zijn nieuwe kopers hier over het algemeen erg alert op. Dat geldt overigens ook voor de binnenkant van de kozijnen, al letten kopers daar iets minder op. Je huis eens goed in de verf zetten, verhoogt of behoudt de waarde.

Extra ruimte

Meer ruimte in huis kan veel invloed hebben op de koopprijs van de woning. Verbouwingen als een dakkapel of aanbouw verdienen zichzelf vaak terug. Dat geldt ook voor buitenruimte, mits goed aangelegd. Extra ruimte in de woning kan zelfs zorgen voor een meerwaarde die de kosten van de bouw ruimschoots dekt.

Duurzaamheid

Duurzame oplossingen worden steeds belangrijker. Daardoor worden ze waardevoller en stijgt de waarde van een duurzame woning. Isolatie kan bijvoorbeeld grotendeels worden terugverdiend in de waarde van de woning. En ook zonnepanelen, zonneboilers en dergelijke oplossingen zorgen voor een prijsstijging. Zeker als je ze zelf kunt uitvoeren, waardoor je bij aanleg geld bespaart.

Veel doe-het-zelf projecten kunnen de waarde van de woning flink verhogen. Maar er zijn ook projecten waar je risico’s mee loopt. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen klussers zwart betalen, maar hier moet je voorzichtig mee zijn. Gebruik alleen de diensten van mensen waarvan je heel zeker weet dat ze goed werk afleveren, anders kan het funest zijn voor de waarde van je woning!

(Deze tips worden je aangeboden door betonstaal.nl)