Normal_4753

DEN HAAG (Novum) - De plannen voor de inperking van de hypotheekrenteaftrek worden ook pas na de verkiezingen aan de Tweede Kamer voorgelegd. Dat zegt demissionair staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) dinsdag in een interview met Radio 1. Maandag werd al bekend dat de forenzentaks over de verkiezingen heen wordt getild.

Volgens Weekers is er meer tijd nodig om beide afspraken uit het Kunduz-akkoord goed uit te werken. Hij verwacht dat het wetsvoorstel, waarin wordt geregeld dat de hypotheekrenteaftrek alleen geldt voor nieuwe hypotheken die tijdens de looptijd worden afgelost, alsnog voor het einde van het jaar wordt behandeld.

De staatssecretaris benadrukt dat het uitstel van de maatregelen niets te maken heeft met het feit dat vier van de vijf partijen hun handen aftrekken van de belasting op het woon-werkverkeer. "De bulk van wetsvoorstellen gaat er nu doorheen en de zaken die nog veel uitwerking vergen komen bij het belastingplan." Het belastingplan voor volgend jaar wordt op Prinsjesdag aan de Tweede Kamer gepresenteerd.