André Dijsselhof aan het werk bij Plegt-Vos

Hengelo, 8 november 2018 - Vorige week, de week van 29 oktober, gingen alle medewerkers van het MBO College voor Bouw, Infra & Interieur van ROC van Twente op stage. Docenten en ander personeel bepaalden allemaal een persoonlijk doel waarmee ze zich in hun vak verder wilden ontwikkelen. Dit was bijvoorbeeld bij een bedrijf, een ander ROC, bij een gemeente of een ingenieursbureau.

Zo ging André Dijsselhof, docent Bouwkunde, naar bouwbedrijf Plegt-Vos. Hij hielp bij het plaatsen van een zorgwoning, draaide mee in de fabriek en werkte een dag op de bouw. “Als docent is het goed om weer even in de praktijk te staan, het proces van bouwen is de laatste jaren toch onderhevig aan veel veranderingen,” zegt hij. “En interessant om te ervaren welke werkzaamheden een timmerman van tegenwoordig elke dag eigenlijk heeft. Dat neem ik dan weer mee naar onze timmermannen in opleiding.”

Eén van de speerpunten in het strategisch beleid van het MBO College is om meer samen te werken met het bedrijfsleven en zo de verbinding met het onderwijs te verbeteren. De medewerkersstage sluit daar naadloos op aan. Studenten krijgen in de komende weken overigens extra lessen, zodat ze onder de streep niets missen.