Normal_writing-1149962__340
Woongoed Zeist verhuurt voortaan een aantal woningen met een jongerencontract. Ons doel: meer kans voor jongeren op een eigen stekkie en meer doorstroming op de woningmarkt. Want de wachttijd voor een woning in Zeist is lang. Deze maand verhuisden de eerste jongeren naar een appartement met dit huurcontract.
“Ik ben echt super blij met mijn flat! Ruime kamers en een geweldig uitzicht. Mijn inschrijfduur bij WoningNet was te kort om aan een woning in Utrecht te komen. Door het jongerencontract kreeg ik een kans op mijn eigen rustige plek”, vertelt Maudy als ze de sleutel krijgt van haar appartement.
 
Wat is huren met een jongerencontract?
Een jongere krijgt een huurcontract met een looptijd van vijf jaar voor een zelfstandige woning én behoudt zijn of haar inschrijftijd bij WoningNet. Dat is een groot voordeel, want het behoud van inschrijfduur maakt de zoektocht na vijf jaar, of zoveel eerder als gewenst, naar een nieuwe sociale huurwoning makkelijker. Woongoed Zeist heeft een aantal woningen bestempeld als jongerenwoning. Als deze vrij komen na verhuizing, verhuren we ze met een tijdelijk jongerencontract.
 
Voor wie is het jongerencontract?
Het contract is bedoeld voor jongeren die als woningzoekende staan ingeschreven bij WoningNet. Bij de ondertekening van het huurcontract is hij of zij minimaal 18 en maximaal 27 jaar oud.
 
Beëindiging na vijf jaar
Twee maanden voor het verloop van het huurcontract zegt Woongoed Zeist de huur op. Verlenging met ten hoogste twee jaar kan. Woongoed Zeist is niet verplicht het contract te verlengen. Wel zijn we verplicht de woning aansluitend weer met een jongerencontract te verhuren.
 
Meer informatie?
Alle informatie over wonen met een jongerencontract vind je in het document Veelgestelde vragen en de INFO Huren met een jongerencontract.
 
Door: Nationale Bouwgids