Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Of het nou gaat om een groot magazijn, een kantoorruimte of een gezinswoning: een PVC vloer is altijd een goede keuze. Het heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Ben je benieuwd waarom jij zou moeten kiezen voor een PVC vloer? Lees dan snel verder.

Wat is een PVC vloer?

PVC is een afkorting voor Polyvinylchloride. Dit is een kunststof materiaal waar onder andere vloeren van gemaakt worden. Het is vergelijkbaar met vinyl, maar dan een stuk steviger en sterker. 
 

Een PVC vloer gaat erg lang mee

Het grote voordeel van een PVC vloer is dat het erg lang meegaat. Het is misschien iets duurder dan een laminaatvloer, maar je hebt er dan ook veel langer plezier van. PVC is een heel sterk materiaal dat zeker tegen een stootje kan. Ook voor grote bedrijfspanden en kantoorruimtes is het dus een goede duurzame keuze. Je hoeft je geen zorgen te maken over slijtage op korte termijn. 
 

PVC is verkrijgbaar in allerlei kleuren en prints

Een PVC vloer is geschikt voor elke interieurstijl. Je kunt deze vloer namelijk niet alleen kopen in allerlei kleuren, maar ook in verschillende prints. Denk bijvoorbeeld aan een kunststof vloer met een betonlook of houtlook. Op deze manier heb je dezelfde uitstraling van een natuurlijk materiaal, maar zonder het lastige onderhoud.

 

Je kunt het eenvoudig zelf leggen

Een PVC vloer bestaat uit verschillende stroken, vergelijkbaar met het systeem van klik laminaat. Hierdoor is het dus eenvoudig om de vloer zelf te leggen. Als de vloer na een tijdje is beschadigd, hoef je alleen de slechte stroken te vervangen. Wil je het werk liever uitbesteden aan een professional? Dan kun je kiezen voor een verlijmde PVC vloer. Deze variant wordt vastgeplakt op de ondergrond en kan strak tegen de muur gelegd worden. 
 

Het is erg onderhoudsvriendelijk

Een onderhoudsvriendelijke vloer is in elke situatie mooi meegenomen. PVC vloeren zijn glad en vochtbestendig. Hierdoor kun je het snel schoonmaken met een doekje of een dweil. Regelmatig stofzuigen is vaak ook al genoeg. 
 

PVC is geschikt voor vochtige ruimtes

Door de vochtbestendige eigenschap is een PVC vloer geschikt voor in de badkamer. De ondergrond zal ook niet glad worden als het in aanraking komt met water. Het is dus een veilige, hygiënische én stijlvolle keuze. 
 

Het is geschikt voor vloerverwarming

Bovendien is een PVC vloer goed te combineren met vloerverwarming. De vloer voelt van zichzelf al aangenaam aan, maar in combinatie met vloerverwarming is het in de winter nog fijner! 
 
03 juni '24 ( 8:30)

Woningbouw versnellen in Noord-Holland: provincie trekt 76 miljoen uit

Noord-Holland wil dat er over zeven jaar 191.000 nieuwe woningen in de provincie zijn gebouwd en trekt daar 76,4 miljoen euro voor uit. "Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

28 mei '24 (13:19)

Meer huizen in vrije sector krijgen nieuwe eigenaar en huurder

Ín de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen verhuurd, melden de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Het aantal woningen met een nieuwe eigenaar en nieuwe huurder is ruim 12 procent gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De huurprijzen zijn licht gedaald, met 0,6 procent.

23 mei '24 (10:18)

Ook bij fors aardgasverbruik kan Europa zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie. Door de oorlog in Oekraïne heeft Europa de import van gas uit Rusland al sterk verlaagd. Maar nog steeds voorziet Rusland in ongeveer 14 procent van de Europese gasvraag, aldus de onderzoekers. Vooral landen als Oostenrijk en Hongarije zijn nog erg afhankelijk van Russisch gas.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.

01 mei '24 ( 8:18)

Aantal starters dat hypotheek aanvraagt in 5 jaar niet zo hoog geweest

Het aantal starters dat in april een hypotheek heeft aangevraagd is in vijf jaar niet zo hoog geweest, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Zo'n 14.500 starters vroegen vorige maand een hypotheek aan, in april vorig jaar deden nog geen 12.000 starters dit.

17 april '24 (11:19)

Weggezakte bouwkraan Leusden dreigt op woningen te vallen

Een weggezakte bouwkraan van 25 meter hoog, dreigt in Leusden op woningen te vallen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. De kraan staat in de straat Waarden. Twintig woningen zijn ontruimd.