Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Officiële opening eerste fase Nieuw Zuid Hilversum

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De nieuwe wijk Nieuw Zuid in Hilversum staat letterlijk op de kaart. Daarmee is oplevering fase 1 een feit. De eerste drie gebouwen van de nieuwe duurzame en levendige woonwijk Nieuw Zuid in Hilversum zijn opgeleverd en inmiddels bewoond door jong en oud. Samen met bewoners en genodigden vierden we de feestelijke opening op donderdag 13 juni. Burgemeester Pieter Broertjes verrichtte de openingshandeling, samen met Achraf el Amri en zijn buurvrouw mevrouw Reijmerink-Versteeg. Beiden wonen in Nieuw Zuid, waar jong en oud letterlijk samenkomen.
Het nieuwe wonen
Woordkunstenaar Atta de Tolk kondigde de vier sprekers aan: Pieter Broertjes, (burgemeester Hilversum), René Hup (Amaris Zorggroep), Peter Boerenfijn (Habion) en Harro Zanting (Dudok Wonen). De woordkunstenaar vatte vervolgens hun visies op het nieuwe wonen in Nieuw Zuid samen in een razendsnelle wrap-up. In zijn samenvatting verwerkte Atta ook de belevingen van het nieuwe wonen en werken op Nieuw Zuid door diverse bewoners en medewerkers van Nieuw Zuid. De kernwoorden die steeds terugkwamen: ‘briljante samenwerking van veel partijen’, ‘het nieuwe Hilversum start hier’, ‘jong en oud ontmoeten elkaar’, ‘duurzaam, gezellig, veilig en comfortabel wonen’.
 
Burgemeester en bewoners zetten Nieuw Zuid op de kaart
Na de wrap-up zette burgemeester Pieter Broertjes samen met Achraf el Amri en zijn buurvrouw mevrouw Reijmerink-Versteeg Nieuw Zuid letterlijk en figuurlijk op de kaart van Hilversum. De kaart krijgt een mooie plek in het restaurant van gebouw Rubina, waar bewoners en omwonenden vanaf de zomer van harte welkom zijn. Na deze officiële openingshandeling proostten alle aanwezigen op de nieuwe woonwijk en was er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje.
 
Achtergrondinformatie Nieuw Zuid
De drie gebouwen die als eerste zijn opgeleverd, maken deel uit van de ontwikkeling van de nieuwe wijk Nieuw Zuid. Deze staat op de locatie van het oude zorgcentrum Zuiderheide van Zorggroep Amaris. Dudok Wonen ontwikkelt hier duurzame en levensloopbestendige gebouwen met in totaal 200 moderne appartementen in de sociale- en vrije-sectorhuur en zorgwoningen, met allerlei wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf en een gezondheidscentrum. Ouderenhuisvester Habion heeft een van de gebouwen, Rubina, in exploitatie genomen en verhuurt het in zijn geheel aan zorgaanbieder Amaris Zorggroep.
Door: Aedes
03 juni '24 ( 8:30)

Woningbouw versnellen in Noord-Holland: provincie trekt 76 miljoen uit

Noord-Holland wil dat er over zeven jaar 191.000 nieuwe woningen in de provincie zijn gebouwd en trekt daar 76,4 miljoen euro voor uit. "Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

28 mei '24 (13:19)

Meer huizen in vrije sector krijgen nieuwe eigenaar en huurder

Ín de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen verhuurd, melden de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Het aantal woningen met een nieuwe eigenaar en nieuwe huurder is ruim 12 procent gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De huurprijzen zijn licht gedaald, met 0,6 procent.

23 mei '24 (10:18)

Ook bij fors aardgasverbruik kan Europa zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie. Door de oorlog in Oekraïne heeft Europa de import van gas uit Rusland al sterk verlaagd. Maar nog steeds voorziet Rusland in ongeveer 14 procent van de Europese gasvraag, aldus de onderzoekers. Vooral landen als Oostenrijk en Hongarije zijn nog erg afhankelijk van Russisch gas.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.

01 mei '24 ( 8:18)

Aantal starters dat hypotheek aanvraagt in 5 jaar niet zo hoog geweest

Het aantal starters dat in april een hypotheek heeft aangevraagd is in vijf jaar niet zo hoog geweest, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Zo'n 14.500 starters vroegen vorige maand een hypotheek aan, in april vorig jaar deden nog geen 12.000 starters dit.

17 april '24 (11:19)

Weggezakte bouwkraan Leusden dreigt op woningen te vallen

Een weggezakte bouwkraan van 25 meter hoog, dreigt in Leusden op woningen te vallen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. De kraan staat in de straat Waarden. Twintig woningen zijn ontruimd.