Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Meer liftservice voor huurders

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De huurders van Woonpartners Midden-Holland die in een flat wonen met een lift krijgen meer service, eenduidige richtlijnen en vaste contactpersonen. De spreek-luister verbindingen worden per 1 juli overgezet zodat er altijd hulp beschikbaar is als er een storing optreedt. Daarnaast brengen we het nieuwe telefoonnummer voor contact met een sticker aan bij en in elke lift.
Maandag 24 juni ondertekende René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland het contract met Marco Schoen, directeur van Premium Loka Liften. Dit is het resultaat van een onderhandelingstraject met bestaande en nieuwe aanbieders voor het onderhoud van 80 liftinstallaties in het bezit van Woonpartners.
 
Met deze nieuwe overeenkomst biedt Woonpartners een verbetering in haar dienstverlening. De inspanningsverplichting van de leverancier is veel uitgebreider en voor de medewerkers zijn er minder administratieve handelingen. De overgang naar de nieuwe leverancier gebeurt gefaseerd. Per 1 juli krijgen 31 liftinstallaties al te maken met de nieuwe service. Later in het jaar lopen de andere contracten af en gaan ook deze complexen over naar Premium Loka Liften.
 
“We hadden wel acht verschillende contracten. Die dateren vanuit fusies en zijn telkens overgenomen. In de loop van de jaren waren er met elke partij andere afspraken. Dat hebben we nu opgelost door alle liftinstallaties bij één partij onder te brengen. De monteurs hebben een eigen wijk en zijn zo op de hoogte van de techniek en de locatie. Dat bevordert de snelheid als er onverhoopt toch iemand uit de lift gehaald moet worden. Die tijd willen we zo kort mogelijk houden.” aldus Lesia Kovtun, manager vastgoedonderhoud.
 
Speerpunten 2019
 
Een van de speerpunten uit het activiteitenprogramma voor 2019 van Woonpartners is een efficiëntere bedrijfsvoering. Dat zou moeten leiden tot gestructureerde werkzaamheden voor de medewerkers en een duidelijk beleid voor de leveranciers.
 
Op gebied van liftonderhoud zijn de contracten aangepast. Begin juni is er ook al een soortgelijk contract getekend voor rioolwerkzaamheden. In de nabije toekomst gaat Woonpartners aan de slag met de contracten voor de hydrofoorinstallaties en automatische deuren en deurdrangers.
Door: Nationale Bouwgids
03 juni '24 ( 8:30)

Woningbouw versnellen in Noord-Holland: provincie trekt 76 miljoen uit

Noord-Holland wil dat er over zeven jaar 191.000 nieuwe woningen in de provincie zijn gebouwd en trekt daar 76,4 miljoen euro voor uit. "Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

28 mei '24 (13:19)

Meer huizen in vrije sector krijgen nieuwe eigenaar en huurder

Ín de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen verhuurd, melden de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Het aantal woningen met een nieuwe eigenaar en nieuwe huurder is ruim 12 procent gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De huurprijzen zijn licht gedaald, met 0,6 procent.

23 mei '24 (10:18)

Ook bij fors aardgasverbruik kan Europa zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie. Door de oorlog in Oekraïne heeft Europa de import van gas uit Rusland al sterk verlaagd. Maar nog steeds voorziet Rusland in ongeveer 14 procent van de Europese gasvraag, aldus de onderzoekers. Vooral landen als Oostenrijk en Hongarije zijn nog erg afhankelijk van Russisch gas.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.

01 mei '24 ( 8:18)

Aantal starters dat hypotheek aanvraagt in 5 jaar niet zo hoog geweest

Het aantal starters dat in april een hypotheek heeft aangevraagd is in vijf jaar niet zo hoog geweest, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Zo'n 14.500 starters vroegen vorige maand een hypotheek aan, in april vorig jaar deden nog geen 12.000 starters dit.

17 april '24 (11:19)

Weggezakte bouwkraan Leusden dreigt op woningen te vallen

Een weggezakte bouwkraan van 25 meter hoog, dreigt in Leusden op woningen te vallen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. De kraan staat in de straat Waarden. Twintig woningen zijn ontruimd.