Normal_4913

NIJMEGEN (Novum) - Purschuim in woningen aan het Knollenpad in Nijmegen is niet de oorzaak van gezondheidsklachten. Dat schrijft de woningcorporatie Talis donderdag in een brief aan de bewoners. Een aantal bewoners had geklaagd over misselijkheid en ernstige hoofdpijn.

Talis stelde twee weken geleden een onderzoek in, nadat twee huurders hun beklag hadden gedaan. Uit het onderzoek blijkt dat er geen verband bestaat tussen de gezondheidsklachten en het purschuim dat in 2010 in de kruipruimtes onder de huizen is aangebracht.

In een woning lekte de regenafvoer, waardoor de luchtvochtigheid binnenshuis hoger was dan normaal. Volgens de corporatie kan dit klachten hebben veroorzaakt. De regenafvoer van alle woningen aan het Knollenpad wordt vanaf komende maand gecontroleerd.

Verder worden bij meer woningen in de straat extra ventilatiekokers in de holtes onder het huis geplaatst, omdat de bewoners last hebben van muffe lucht.

Volgens het dagblad De Gelderlander nam Talis de gezondheidsgrieven van de bewoners lange tijd niet serieus. Sommige mensen zouden zo veel last hebben gehad dat ze geregeld ergens anders sliepen. Volgens de woordvoerder kwamen de klachten pas bij de corporatie binnen na een bericht in de krant.