Normal_lening

Wanneer je aan de slag gaat met een verbouwing is dat vaak best wel spannend. Naast dat je flink hard zult moeten werken om het project af te maken kost het ook nog eens een flinke smak geld. Misschien heb je er lang voor gespaard, maar de kans bestaat ook dat je nog niet genoeg geld hebt om de hele verbouwing te financieren. In dat geval overweeg je waarschijnlijk een lening voor verbouwing. Opnieuw een spannende onderneming. Daarom krijg je hier een aantal tips, dus lees gauw verder!

Denk van tevoren goed na

Dit klinkt heel erg logisch, maar het is wel belangrijk. Denk van tevoren heel erg goed na over het afsluiten van de lening. Dit geldt voor iedere lening, maar ook zeker voor die voor een verbouwing. Heb je voldoende tijd om de verbouwing uit te voeren? Kun je de maandelijkse lasten van de lening dragen? Weet je zeker dat de verbouwing niet duurder uit zal vallen dan je hebt beraamd? Geef een eerlijk antwoord op dit soort vragen zodat je later niet voor vervelende situaties komt te staan.

De keuze tussen een persoonlijke lening of doorlopend krediet

Bij een persoonlijke lening krijg je een vast bedrag. Bij een doorlopend krediet kun je tot aan een maximum telkens een beetje bij blijven lenen. Wanneer je ervan overtuigd bent dat je voor een bepaald bedrag klaar bent, bijvoorbeeld wanneer je de offerte van een aannemer laat uitvoeren, is een persoonlijke lening an sich prima. Ga je zelf aan de slag, dan kan het doorlopend krediet misschien handiger zijn. Wanneer er dan onverwachte kosten zijn kun je deze vanuit het doorlopend krediet gemakkelijk bijlenen.

Goed vergelijken

Zorg ervoor dat je de verschillende aanbieders van leningen goed met elkaar vergelijkt. Bij de één lijk je soms goedkoper uit te zijn, maar wanneer je de kleine lettertjes leest is dat lang niet altijd het geval! Verdiep je goed in de mogelijkheden en opties die je hebt en laat er eventueel iemand naar kijken die er verstand van heeft. Zo weet je zeker dat je achteraf geen spijt krijgt van de lening die je hebt afgesloten.

Klaar? Bouwen maar!

Wanneer je de lening hebt afgesloten staat niets je meer in de weg om jouw verbouwing uit te gaan voeren. Pak de boormachine en hamer erbij en zorg dat het resultaat prachtig wordt. Dat komt waarschijnlijk helemaal goed.