Normal_sandwichpanelen_smart

Snel bouwen met een gegarandeerde hoge kwaliteit? Sandwichpanelen vormen een hoogwaardig alternatief. Ze zijn gebruiksvriendelijk, maar bovendien scherp geprijsd. Het materiaal is bovendien duurzaam en milieuvriendelijk.

Wat is een sandwichpaneel?

Een sandwichpaneel wordt ook wel een wandpaneel genoemd. Sandwichpanelen bestaan uit een laag PUR schuim met daar omheen platen van metaal. Deze panelen zijn geschikt om een dak en gevel te isoleren en een strakke uitstraling te geven. De mogelijkheden in vorm, kleur, maat en materiaal van zowel de binnen- als de buitenbeplating zijn groot.

 

Snelle bouw
Sandwichpanelen zijn met beperkte handelingen snel te monteren omdat het sandwichpaneel tegelijkertijd dient als isolatie én bekleding. Dit wijkt sterk af van de traditionele bouw met aparte componenten zoals afwerkplaten en isolatiemateriaal. Sandwichpanelen reduceren de werkzaamheden aanzienlijk. Daken en gevels zijn met sandwichpanelen snel wind- en waterdicht te maken met een hoge isolatiewaarde. Dat leidt tot lagere bouwkosten en tot een kortere bouwtijd. In de gevel zijn de panelen zowel verticaal als horizontaal aan te brengen. De panelen zijn vrijwel onder alle weersomstandigheden te monteren.

De voordelen:

  • strakke uitstraling;
  • thermische isolatie;
  • brandwerend;
  • energie besparend;
  • weinig onderhoudskosten;
  • Uv-bestendig;
  • waterafstotend;
  • slagvast.


Golfplaten

Sandwichpanelen moet men niet verwarren met golfplaten. Golfplaten zijn eveneens een degelijke en duurzame beplating. Het is de goedkoopste dak oplossing en overal toepasbaar. Golfplaten zijn ademend en ventilerend. Lichtplaten zijn gemakkelijk toe te passen. Golfplaten bieden echter geen isolatie. Bij zowel nieuwbouw als renovatie is het wel mogelijk om isolatie onder de golfplaten toe te passen. De garantie termijnen van de golfplaten zit op 10 jaar op de coating en plaat. Dit is minder dan bij de sandwichpanelen. Sandwichplaten zijn dan ook twee keer zo duur.

De woningbouw heeft behoefte aan nieuwe materialen die snel en betaalbaar bouwen combineren met energiezuinigheid en duurzaamheid.  Sandwichpanelen voldoen aan deze eisen en worden dan ook meer en meer toegepast in de woningbouw, zowel in nieuwbouw als in duurzame renovaties.