Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Checklist voor een nieuwe badkamer

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Staat een nieuwe badkamer binnenkort op de planning? Er zijn een aantal dingen waar je dan rekening mee moet houden. In dit artikel staat weergegeven waar je op moet letten wanneer de nieuwe badkamer wordt gelegd. Om te voorkomen dat de prijs van dit nieuwe plaatje hoog oploopt, krijg je in dit artikel tips om de perfecte badkamer op te leveren voor een mooie prijs!

Douche, ligbad of combinatie 

De badkamer is dé plek om optimaal te ontspannen na een lange werkdag. Het is dus zeker niet overbodig om deze op te vullen met luxe en wat extra comfort. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de eigen wensen kan gekozen worden voor een douche, een ligbad of beide. Een ligbad met verschillende massagestanden of een douche met optie tot rustgevende regendruppels kunnen tegenwoordig allemaal. Zowel ligbaden als douches zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende afmetingen, modellen en uitvoeringen. Voor een luxe badkamer tegen een lage prijs kun je terecht bij badkameroutlets zoals de megadump in Dalen.
 

Wastafel

Naast de douche of het ligbad is ook de wastafel een onmisbaar product in elke badkamer. Of het nu gaat om handen wassen na gebruik van het toilet of om tanden te poetsen. Een wastafel biedt de uitkomst. Ook hier geldt weer dat het aanbod overweldigend is: van een elegante wastafel die een blikvanger op zich is tot wastafels gecombineerd met een opvallende spiegel. Bij megadumpdalen.nl kun je inspiratie op doen voor de meest uiteenlopende budgetten en stijlen. 
 

Accessoires

De finishing touch van elke badkamer zijn de accessoires. Deze lopen uiteen van een closetrolhouder tot een handdoekrek. Maar ook planchetten, een afvalbak en een zeepdispencer maken de inrichting tot in de puntjes af. De accessoires zijn een echte eyecatcher in de badkamer, maar kunnen daarbij ook behoorlijk prijzig zijn. Om de badkamer toch een luxe uitstraling te kunnen geven, zijn er ook goedkope badkameraccessoires te verkrijgen in bijvoorbeeld badkameroutlets of in de megadump van badkamermeubels. Op zoek naar een goedkope sanitairwinkel? Bekijk dan megadumpdalen.nl
 
11 april '24 (12:34)

Meer goedkopere nieuwbouw helpt niet om woningtekort op lange termijn op te lossen

Een grotere aanwas van goedkopere nieuwbouwwoningen helpt niet om het woningtekort op de lange termijn op te lossen. Dat zegt Chris van Zantwijk, vicevoorzitter van de vakgroep wonen van makelaarsorganisatie NVM. Volgens hem moet er juist meer gebouwd worden voor de doorstroming op de woningmarkt en dat betekent ook het bouwen van meer woningen boven de betaalbaarheidsgrens, die nu op 390.000 euro ligt.

11 april '24 (12:21)

Wachtende doorstromers remmen aanbod huizenmarkt

Dat nu minder huizen te koop worden gezet op de krappe woningmarkt, komt mede doordat vier op de vijf doorstromers eerst een huis kopen voordat ze hun woning in de verkoop doen, zegt Lana Gerssen, voorzitter van de NVM-vakgroep Wonen. "Daardoor zijn er minder woningen op de markt en blijft de doorstroming heel erg beperkt", zegt ze.

08 april '24 (10:00)

Aantal te koop staande nieuwbouwhuizen gestegen

Het aantal nieuwbouwhuizen dat te koop blijft staan is gestegen tot een hoogtepunt, meldt ING. Volgens de bank worden minder nieuwbouwwoningen verkocht omdat de overbruggingskosten zijn gestegen. Ook zorgden de dalende prijzen van bestaande huizen van halverwege 2022 tot vorig jaar voor onzekerheid en terughoudendheid bij doorstromers, zegt ING.

08 april '24 ( 9:04)

Stikstof in bouw halveren: TNO ontwikkelt nieuwe methode

TNO heeft een methode ontwikkeld waarmee stikstof-, CO2- en fijnstofemissies bij bouwprojecten op korte termijn fors kunnen verminderen. Dankzij door TNO ontwikkelde software kan voortaan het effect berekend worden van maatregelen die de uitstoot van deze stoffen moeten tegengaan. De onderzoeksorganisatie verwacht dat bedrijven die de rekenmethode toepassen de stikstofuitstoot in de woningbouw binnen enkele jaren kunnen halveren.

08 april '24 ( 8:30)

Grootste Friese gemeenten willen samen 15.000 extra woningen bouwen

De grootste vier Friese gemeenten willen samen zeker 15.000 extra woningen gaan bouwen. Leeuwarden, Heerenveen, Smallingerland (Drachten) en Súdwest-Fryslân (Sneek) willen het Fries Stedelijk Netwerk worden en hebben dat plan aangeboden aan demissionair minister van Binnenlandse Zaken Hugo de Jonge.

20 maart '24 (14:23)

Bouwvakkers willen betere zwaarwerkregeling en komen hiervoor in actie

Bouwvakkers voeren de komende weken op verschillende bouwplaatsen in het land actie voor een betere zwaarwerkregeling, meldt vakbond FNV. Dat is een regeling waarmee mensen eerder kunnen stoppen met werken als ze zwaar werk verrichten.

19 maart '24 ( 9:05)

Plannen voor 265.000 woningen in Zuid-Holland goedgekeurd

De provincie Zuid-Holland heeft plannen goedgekeurd voor de bouw van ongeveer 265.000 woningen. De provincie beoordeelde bijna 3000 ingediende plannen uit de verschillende regio's en keurde daarvan 98 procent goed. Het is de bedoeling dat al die woningen uiterlijk in 2032 zijn gebouwd.

18 maart '24 (11:50)

'Laat woningbouw dit en volgend jaar niet verder stil komen te staan'

De woningbouw moet dit jaar en volgend jaar niet nog verder stil komen te staan. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer in aanloop naar een debat over het grote woningtekort. De overheid moet nadrukkelijker de regie nemen, vinden de ondernemersorganisaties.

18 maart '24 (10:35)

Dura Vermeer ziet "voldoende kansen" ondanks krimp bouwsector in 2024

Bouwconcern Dura Vermeer voorziet dit jaar "voldoende kansen", hoewel de bouwsector naar verwachting in 2024 voor het eerst in geruime tijd zal krimpen. Mede dankzij de grote hoeveelheid opdrachten die nog moeten worden uitgevoerd ziet de bouwer het jaar met vertrouwen tegemoet, meldt de onderneming in het jaarverslag over 2023.

08 maart '24 (10:32)

Provincie Zuid-Holland remt woningbouw af, terwijl er snel nieuwe huizen moeten komen

De provincie Zuid-Holland remt de woningbouw af, terwijl er juist snel nieuwe huizen gebouwd moeten worden. Die conclusie trekt demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) in een brief aan de provincie.