Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Primeur: Inntel Hotel Rotterdam eerste hotel met volledig gerecycelde meubels

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Als allereerste hotel in Nederland heeft Inntel Hotels Rotterdam Centre nieuwe meubels die gemaakt zijn van de oude meubels. Op het moment dat Inntel Hotels de kamers wilde gaan restylen verscheen er een bericht op LinkedIn van Unilin Panels. De interesse was gewekt, want hun circulaire aanpak leek goed te passen bij Inntel Hotels. Inntel Hotels ging met het bedrijf in gesprek en een nieuwe succesvolle samenwerking was geboren. Dit meldt Inntel Hotels. 
Tijdens de restyling van Inntel Hotels Rotterdam Centre zijn de oude meubels zorgvuldig gesorteerd. Unilin Panels heeft deze vervolgens verwerkt tot nieuwe meubels naar ontwerp van binnenhuisarchitect Feran Thomassen. De circulaire aanpak van Unilin past goed bij Inntel Hotels. De Nederlandse hotelgroep heeft duurzaamheid op veel fronten doorgevoerd. Zo worden de kamers verwarmd of gekoeld door een warmteterugwinning systeem, staan er milieuvriendelijke verzorgingsproducten op de kamers en liggen er zonnepanelen op het dak van het nieuwe Inntel Hotels Utrecht Centre.
 

Een tikkeltje anders

 
Inntel Hotels Rotterdam Centre is het eerste hotel in Nederland waarvan het oude meubilair rechtstreeks hergebruikt werd en verwerkt tot nieuw plaatmateriaal. “De Inntel Hotels-hotels zijn vaak net dat tikkeltje anders, iets unieker dan andere hotels. Daar hebben Feran Thomassen en Unilin Panels zeker toe bijgedragen in Rotterdam” aldus Joram Buitenhuis, projectmanager bij Inntel Hotels. “Momenteel werken wij aan nieuwe hotels in Den Haag en Amsterdam. Ook daar bekijken wij een samenwerking met Unilin Panels, zodat Inntel Hotels alsmaar meer ‘surprisingly sustainable’ wordt.”
 

Inntel Hotels Rotterdam Centre

 
Het viersterrenhotel Inntel Hotels Rotterdam Centre beschikt over 265 kamers, negen panoramazalen, Bar & Brasserie Water en Wellness Club H2O met het enige hotelzwembad van Rotterdam. De locatie van het hotel – aan de rivier, in de grootste havenstad van Europa – inspireerde het thema van het hotel: 'water'. De nautische inspiratie voor de kunstwerken in alle kamers is ontleend aan de scheepstelegraaf: deze ronde meter werd vroeger gebruikt als communicatiemiddel van de kapitein naar de machinekamer. Door de hendel te verplaatsen werd de gewenste snelheid en richting doorgegeven.
 
Door: Nationale Bouwgids
11 april '24 (12:34)

Meer goedkopere nieuwbouw helpt niet om woningtekort op lange termijn op te lossen

Een grotere aanwas van goedkopere nieuwbouwwoningen helpt niet om het woningtekort op de lange termijn op te lossen. Dat zegt Chris van Zantwijk, vicevoorzitter van de vakgroep wonen van makelaarsorganisatie NVM. Volgens hem moet er juist meer gebouwd worden voor de doorstroming op de woningmarkt en dat betekent ook het bouwen van meer woningen boven de betaalbaarheidsgrens, die nu op 390.000 euro ligt.

11 april '24 (12:21)

Wachtende doorstromers remmen aanbod huizenmarkt

Dat nu minder huizen te koop worden gezet op de krappe woningmarkt, komt mede doordat vier op de vijf doorstromers eerst een huis kopen voordat ze hun woning in de verkoop doen, zegt Lana Gerssen, voorzitter van de NVM-vakgroep Wonen. "Daardoor zijn er minder woningen op de markt en blijft de doorstroming heel erg beperkt", zegt ze.

08 april '24 (10:00)

Aantal te koop staande nieuwbouwhuizen gestegen

Het aantal nieuwbouwhuizen dat te koop blijft staan is gestegen tot een hoogtepunt, meldt ING. Volgens de bank worden minder nieuwbouwwoningen verkocht omdat de overbruggingskosten zijn gestegen. Ook zorgden de dalende prijzen van bestaande huizen van halverwege 2022 tot vorig jaar voor onzekerheid en terughoudendheid bij doorstromers, zegt ING.

08 april '24 ( 9:04)

Stikstof in bouw halveren: TNO ontwikkelt nieuwe methode

TNO heeft een methode ontwikkeld waarmee stikstof-, CO2- en fijnstofemissies bij bouwprojecten op korte termijn fors kunnen verminderen. Dankzij door TNO ontwikkelde software kan voortaan het effect berekend worden van maatregelen die de uitstoot van deze stoffen moeten tegengaan. De onderzoeksorganisatie verwacht dat bedrijven die de rekenmethode toepassen de stikstofuitstoot in de woningbouw binnen enkele jaren kunnen halveren.

08 april '24 ( 8:30)

Grootste Friese gemeenten willen samen 15.000 extra woningen bouwen

De grootste vier Friese gemeenten willen samen zeker 15.000 extra woningen gaan bouwen. Leeuwarden, Heerenveen, Smallingerland (Drachten) en Súdwest-Fryslân (Sneek) willen het Fries Stedelijk Netwerk worden en hebben dat plan aangeboden aan demissionair minister van Binnenlandse Zaken Hugo de Jonge.

20 maart '24 (14:23)

Bouwvakkers willen betere zwaarwerkregeling en komen hiervoor in actie

Bouwvakkers voeren de komende weken op verschillende bouwplaatsen in het land actie voor een betere zwaarwerkregeling, meldt vakbond FNV. Dat is een regeling waarmee mensen eerder kunnen stoppen met werken als ze zwaar werk verrichten.

19 maart '24 ( 9:05)

Plannen voor 265.000 woningen in Zuid-Holland goedgekeurd

De provincie Zuid-Holland heeft plannen goedgekeurd voor de bouw van ongeveer 265.000 woningen. De provincie beoordeelde bijna 3000 ingediende plannen uit de verschillende regio's en keurde daarvan 98 procent goed. Het is de bedoeling dat al die woningen uiterlijk in 2032 zijn gebouwd.

18 maart '24 (11:50)

'Laat woningbouw dit en volgend jaar niet verder stil komen te staan'

De woningbouw moet dit jaar en volgend jaar niet nog verder stil komen te staan. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer in aanloop naar een debat over het grote woningtekort. De overheid moet nadrukkelijker de regie nemen, vinden de ondernemersorganisaties.

18 maart '24 (10:35)

Dura Vermeer ziet "voldoende kansen" ondanks krimp bouwsector in 2024

Bouwconcern Dura Vermeer voorziet dit jaar "voldoende kansen", hoewel de bouwsector naar verwachting in 2024 voor het eerst in geruime tijd zal krimpen. Mede dankzij de grote hoeveelheid opdrachten die nog moeten worden uitgevoerd ziet de bouwer het jaar met vertrouwen tegemoet, meldt de onderneming in het jaarverslag over 2023.

08 maart '24 (10:32)

Provincie Zuid-Holland remt woningbouw af, terwijl er snel nieuwe huizen moeten komen

De provincie Zuid-Holland remt de woningbouw af, terwijl er juist snel nieuwe huizen gebouwd moeten worden. Die conclusie trekt demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) in een brief aan de provincie.