verhuisdeken

Verhuizen naar een ander pand of huis kan soms behoorlijk stressvol zijn. Natuurlijk zal alles veilig vervoerd moeten worden of tijdelijk opgeslagen. Maar hoe wordt er voorkomen dat er schade ontstaat aan de inventaris? Een grote uitkomst zijn verhuisdekens, ook wel pakdekens genoemd. 

Het gemak van verhuisdekens

Verhuiskleden zijn een uitkomt om schade te voorkomen tijdens de verhuizing. De dekens worden zo over de meubels en overige inventaris neergelegd, dat er geen contact kan zijn tussen de inventaris-onderdelen onderling. Natuurlijk zijn er meer manieren om schade te voorkomen en de meubels te bedekken. Toch zal over het algemeen het risico op schade met het gebruik van dekens minder zijn dan bijvoorbeeld tijdens het gebruik van folie. Folie kan immers scheuren! Vaak is folie ook minder dik dan een pakdeken.

Meer gemak van verhuisdekens

Natuurlijk kan er veel meer met verhuisdekens gedaan worden. Bij verfklussen, bijvoorbeeld, kan er voorkomen worden dat meubels onder verfspatten komen. Tijdens een tijdelijke opslag kunnen dekens de meubels beschermen tegen allerlei zaken als stof of ook dienen als bescherming tegen stoten. Verhuisdekens beschermen daarnaast ook tegen het schuiven van materialen, dus dat kan ook gebruikt worden bij ander vervoer dan bij een verhuizing. 

Verhuisdekens kopen of gewone dekens gebruiken?

Een normale deken is minder geschikt voor verhuizingen. Een verhuisdeken is namelijk extra dik en echt gemaakt voor bescherming van meubels e.d. Ze kunnen dus veel meer hebben dan gewone dekens en zullen dan ook veel minder snel kapot gaan. Er zijn ook speciale opslagdekens, die net weer anders zijn. Grote onderdelen die beschermd moeten worden? Dan kan een rol misschien een uitkomst zijn. Deze rol heeft wel de breedte van een deken (die meestal 150 bij 200 cm is), maar in de lengte is deze opgerold. Zijn looplengte kan zomaar tot 30 meter gaan! Verhuisdekens nodig? Dat hoeft geen extra tijd te kosten. Verhuisdekens bestellen gaat immers heel eenvoudig online.